• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez MotoGP: Θρίαμβος Pedrosa!
3,000ός νικητής ο Dani, βάθρο για Marquez-Lorenzo
Νέα 07/05/2017 - 17:08

Ο Dani Pedrosa ξεχώρισε στον σημερινό, 3,000ό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και έγινε ο τρίτος διαφορετικός νικητής φέτος, σε 4 αγώνες!

 

Ο άσος της Repsol οδήγησε την κούρσα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο και πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη, την πρώτη του μετά το Misano πέρυσι.

 

Έτσι συνέχισε κι ένα σερί που τον θέλει να είναι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε κάθε μια από τις 12 σεζόν που αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία!

 

Ο Dani χρησιμοποίησε το μεσαίο ελαστικό πίσω και - παραδόξως - το σκληρό μπροστά, παρά το ότι παραδέχτηκε ότι δεν είναι η αγαπημένη του επιλογή.

 

Οι άλλες Honda, που θα ξεκινούσαν μαζί του από την πρώτη σειρά της εκκίνησης, ο Marquez και ο Crutchlow, είχαν το σκληρό πίσω.

 

Με το μεσαίο, ο Dani έφυγε δυνατά από την εκκίνηση και έκανε γρήγορα μια καλή διαφορά από τους υπόλοιπους.

 

Εξαιρετικός ήταν στα πρώτα λεπτά ο Johann Zarco, ο οποίος με δύναμη και άνεση οδηγού με εμπειρία χρόνων στη μεγάλη κατηγορία, έκανε τη μια προσπέραση μετά την άλλη!

 

Αφού ξεπέρασε τον Rossi και τον Vinales, έφτασε και νίκησε και τους Crutchlow-Iannone, ενώ απείλησε για λίγο και τον Marquez που ήταν δεύτερος.

 

Ωστόσο στη συνέχεια δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των Honda στην κορυφή.

Μπροστά ο Dani διατηρούσε μια διαφορά πάνω από ένα δευτερόλεπτο, η οποία μόνο στο δεύτερο μισό έπεσε κάτω από αυτό το όριο.

 

Όμως ο Pedrosa ανέβασε το ρυθμό του στο 1:40 και διατήρησε τη διαφορά του από τον ομόσταυλό του, ο οποίος τρεις γύρους πριν το τέλος προσπάθησε να επανέλθει, όμως ο Dani είχε δυνάμεις.

 

Έτσι ο Pedrosa πανηγύρισε την 30η του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, όσες και ο Marc Marquez.

 

Πιο πίσω, ο Zarco και Jorge Lorenzo ήταν οι δυο από τους τέσσερεις μόνο οδηγούς που βγήκαν στην πίστα με το μεσαίο μπροστινό της Michelin.

 

Ο Jorge απέδειξε πόσο πολύ του αρέσει η Jerez και πόσο πιο πολύ εξοικειωμένος είναι με την Ducati του, κάνοντας ένα δυνατό αγώνα και τερματίζοντας στο βάθρο.

 

Ο Lorenzo έκανε ωραία προσπεράσματα σε Vinales, Rossi και στον Andrea Iannone ενώ στον 12ο γύρο, στο τέλος της πίσω ευθείας, ξεπέρασε και το εμπόδιο του Johann Zarco.

 

Ο τελευταίος μπόρεσε κι έμεινε στον πίσω τροχό του Ισπανού, ωστόσο στο τέλος παραδόθηκε και ο Jorge πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο με την Ducati!

 

Η Ducati που φέτος τα πήγε πολύ καλά, όπως δείχνει και η πολύ καλή πέμπτη θέση του Andrea Dovizioso. O Dovi έδωσε μάχες με τις Yamaha των Vinales και Rossi.

Τις ξεπέρασε και από την 14η θέση ήταν 5ος μετά τους πρώτους δέκα γύρους. Ο Vinales αντεπιτέθηκε στον 13ο γύρο, ο Dovi όμως ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος και μαζί του η Ducati που είδε και τους δυο αναβάτες της στην 5άδα.

 

Από την άλλη ο Valentino Rossi όχι μόνο δεν μπορούσε να μείνει κοντά στον ομόσταυλό του, αλλά έχανε έδαφος και σε σχέση με τους αναβάτες που ήταν πίσω του.

 

Έτσι τον πέρασε ο Danilo Petrucci και μετά και ο νεοφερμένος Jonas Folger, με τον Ιταλό άσο να χάνει δυο θέσεις και να πέφτει στην 8η.

 

Ωστόσο ο ρυθμός του Rossi δεν ήταν καθόλου καλός και έκανε γύρους μόλις στο 1:44 και ακόμα και στο 1:45! Έτσι, ο δυνατός με την Aprilia στο δεύτερο μισό, Aleix Espargaro δεν είχε κανένα πρόβλημα να τον περάσει.

 

Ο Valentino εν τέλει τερμάτισε δέκατος και 38,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον μεγάλο νικητή. Το μόνο παρήγορο για τον Ιταλό είναι ότι κρατά την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

 

Ένα Πρωτάθλημα που παίρνει «άγρια» ομορφιά, με τους τέσσερεις πρώτους (Rossi-Vinales-Marquez-Pedrosa) να έχουν μεταξύ τους διαφορά μόλις στους δέκα βαθμούς!

 

Έξι αναβάτες είχαν πτώση, με τον Alvaro Bautista να κάνει το λάθος στον 6ο γύρο και να παρασύρει μαζί του τον Miller. Ο Αυστραλός πολύ εκνευρισμένος, έτρεξε και έσπρωξε τον αντίπαλό του από πίσω!

 

Ακόμα ένα λάθος και μια πτώση για τον Cal Crutchlow που έπεσε από την 4η θέση. Πτώση είχαν και οι Pol Espargaro και Andrea Iannone που ήταν εξαιρετικός στην εκκίνηση αλλά υποχώρησε στη συνέχεια.

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Καλύψαμε έδαφος!

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Moto2: Νίκη-χρυσάφι για Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα