• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
COTA MotoGP: ΕΔ1
«Πετάει» ο Vinales!
Νέα 21/04/2017 - 19:33

Εντυπωσιακός ήταν ο Maverick Vinales σήμερα το πρωί, στις πρώτες ΕΔ της μεγάλης κατηγορίας για τον τρίτο Γύρο της σεζόν στην Circuit of the Americas.

 

Ο νεαρός Ισπανός άσος κέρδισε για σχεδόν έξι δέκατα τον άνθρωπο που κυριαρχεί στην COTA εδώ και 4 χρόνια!

 

Ο λόγος για τον Marc Marquez που από το 2013 που η πίστα είναι στο Ημερολόγιο, έχει χάσει μόνο σε 4 περιόδους την 1η θέση.

 

Αυτή ήταν η 5η φορά και μάλιστα η μόνη που έγινε με τόσο πειστικό τρόπο από αντίπαλό του.

 

Ο Vinales ήταν πολύ δυνατός στο πρώτο και το τελευταίο κομμάτι της πίστας, όπου και έκανε πολύ μεγάλες διαφορές από τους αντιπάλους του.

 

Μάλιστα ο Maverick πέρα από το 2:04,9 - ο μόνος σ’ αυτό το όριο - έκανε και άλλους έξι γύρους κάτω από τον καλύτερο χρόνο του Marquez (2:05,500).

 

Από αυτούς τους έξι, οι τέσσερεις ήταν στο χαμηλό 2:05 δείχνοντας τη δύναμή του σε μια πίστα που του αρέσει και μπορεί να γίνει ο πρώτος που θα σπάσει το αήττητο σερί του Marquez.

 

Στις πρώτες θέσεις είχαμε τρεις κατασκευαστές, με τον Andrea Dovizioso να βάζει την Ducati του στην τρίτη θέση και μόλις ένα δέκατο από τον Marquez.

 

Η Yamaha είχε μόλις δυο μοτοσυκλέτες της στους πρώτους εφτά, με τον Johann Zarco να είναι από τους ελάχιστους που έμειναν εντός ενός δευτερολέπτου από τον Vinales.

 

Ο εκπληκτικός στην Αργεντινή Alvaro Bautista ανέβασε την GP16 του στην 5η θέση, λίγες ώρες αφότου αποκάλυψε ότι νυμφεύεται με την αγαπημένη του!

 

Σημαντικό βήμα στο τέλος έκανε ο Jorge Lorenzo, ο οποίος κατάφερε να μπει μέσα στην εξάδα, όντας ένα δέκατο πιο γρήγορος από τον Dani Pedrosa.

 

Με τον καιρό να είναι ασταθής, ο Valentino Rossi σίγουρα θα είναι χαρούμενος που κατάφερε να μπει μέσα στη δεκάδα.

 

Σ’ αυτή ήταν και ο Aleix Espargaro με την Aprilia του, μπροστά από τον Danilo Petrucci και την GP17 του.

 

Έτσι είχαμε τέσσερεις κατασκευαστές μέσα στη δεκάδα. Αντίθετα η Suzuki και η ΚΤΜ δεν τα κατάφεραν.

 

Και αν για την ΚΤΜ, που είναι πρώτη της σεζόν στην κατηγορία, αυτό είναι αναμενόμενο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Suzuki.

 

Οι Iannone και Rins είναι στην πίστα με το καινούργιο φέρινγκ με τα ενσωματωμένα φτεράκια, αλλά αυτό δεν βοήθησε ιδιαίτερα καθώς ο Andrea ήταν μόλις 16ος και ο Alex 20ος.

Επόμενο άρθρο »

COTA Moto2: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

COTA Moto3: ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα