• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Galbusera: Οι δυσκολίες;
Τώρα πια ανήκουν στο παρελθόν!
Νέα 31/03/2017 - 17:34

Ο αρχιμηχανικός του Valentino Rossi, Silvano Galbusera, θεωρεί ότι το όποιο μειονέκτημα του Ιταλού άσου από τα χειμερινά τεστ, έχει πλέον εξαφανιστεί!

 

Ο Vale αντιμετώπισε προβλήματα με την Μ1 του 2017, την οποία έχει περιγράψει ως αρκετά διαφορετική με την περσινή έκδοση.

 

Το μεγαλύτερό του όμως πρόβλημα, ήταν το νέο μπροστινό ελαστικό της Michelin, το οποίο δεν του έδινε την αίσθηση που ήθελε στα φρένα για να πιέσει.

 

Όπως ο ίδιος παραδέχτηκε μετά τον αγώνα, κάποια λύση που βρήκαν την Παρασκευή, τους έσωσε από μια πολύ δύσκολη κατάσταση στο τέλος.

 

Ο Galbusera παραδέχεται ότι στην ομάδα του Rossi ανησυχούσαν πριν τον αγώνα, αλλά ηρέμησαν όταν είδαν ότι οι διαφορές με τους μπροστά ήταν μικρές.

 

«Δεν υπάρχει λόγος να το κρύβουμε. Μια ημέρα πριν τον αγώνα ανησυχούσαμε», λέει ο Galbusera. «Αντίθετα φύγαμε ανανεωμένοι μετά τον αγώνα».

 

«Όλη η απόσταση που είχαμε από τους μπροστά στα τεστ, εξαφανίστηκε. Στο τέλος χάναμε περίπου ένα δέκατο. Αυτή είναι η κανονική κατάσταση και όχι ό,τι βλέπαμε πριν».

 

«Δεν ήμασταν τελείως στα τυφλά γιατί ξέραμε ότι είχαμε βελτιωθεί, αλλά δεν ξέραμε ακριβώς πόσο. Στο τέλος είχαμε νευρικότητα γιατί δεν περιμέναμε ν’ αντέξουν τα ελαστικά».

 

Παρά τις λύσεις, το πρόβλημα με το μπροστινό δεν έχει λυθεί τελείως και ειδικά όταν αναφερόμαστε προς το τέλος του αγώνα.

 

«Το μπροστινό είναι πολύ μαλακό για τον Valentino κι έχει ταλαντώσεις. Ειδικά στο τέλος του αγώνα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικός, σαν να κουβαλά αυγά!».

 

«Στην Αργεντινή θα φέρουν ένα πιο στιβαρό ελαστικό που θα δουλεύει καλύτερα, όπως και στο Austin. Είμαστε περίεργοι να δούμε τι θα γίνει στους επόμενους αγώνες».

Επόμενο άρθρο »

Rea: Ο Davies παραμένει φαβορί!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Aragon: ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα