• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στην pole με αυτοπεποίθηση!
Δυνατός κι έτοιμος ο Vinales
Νέα 26/03/2017 - 11:44

Ο Maverick Vinales θα ξεκινήσει από την pole position τον πρώτο του αγώνα με τα χρώματα της Yamaha, μετά την ακύρωση των κατατακτηρίων δοκιμών χτες στο Qatar.

 

Η απόφαση των διοργανωτών να ακυρώσουν τις ΕΔ4 και τις κατατακτήριες βρήκε σύμφωνο τον Ισπανό άσο, ο οποίος τόνισε:

 

«Είμαστε χαρούμενοι με την ταχύτητά μας και ξέρουμε ότι έχουμε καλό ρυθμό. Χτες ήταν δύσκολο. Δεν ήταν ούτε για βρόχινα αλλά ούτε για στεγνά ελαστικά».

 

Το πρόβλημα - όχι μόνο για τον Vinales αλλά και για τους υπόλοιπους - είναι το ότι έχασαν τις ΕΔ4 στις οποίες δουλεύουν στο set-up του αγώνα. Πάντως σήμερα στο ζέσταμα θα έχουν 10 λεπτά παραπάνω.

 

Για τον Vinales πάντως το στήσιμο που είχε από τις δοκιμές έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι είναι καλό και μ’ αυτό είχε εξαιρετικό ρυθμό στην προσομοίωση που είχε δοκιμάσει πριν από δυο εβδομάδες.

 

«Μ’ αυτό το set-up είμαστε και κάναμε μικρές αλλαγές λόγω του ότι η πρόσφυση είναι χειρότερη σε σχέση με το τεστ».

 

Πολλοί στο paddock περιμένουν τον Vinales να φύγει μπροστά και να πάρει μια εύκολη νίκη. Ο ίδιος δεν είναι και τόσο σίγουρος γι’ αυτό:

 

«Στην αρχή, στους πρώτους δέκα γύρους ίσως, θα είναι ένα μεγάλο γκρουπ μπροστά», λέει και συνεχίζει. «Δεν ξέρω αν έχω τόσο μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων».

 

«Ο Dovizioso είναι κοντά, ο Valentino αν και 10ος πάντα κάνει σπουδαίους αγώνες, ενώ και ο Marc με τον Iannone θα παλέψουν πολύ. Θα είναι δύσκολοι οι πρώτοι γύροι».

 

«Εμείς θέλουμε να κάνουμε καλή εκκίνηση και να κάνουμε το ρυθμό μας. Είναι σημαντικό αν είμαστε σε γκρουπ να πάρουμε τα λιγότερα ρίσκα και να κρατήσουμε το ρυθμό μας».

 

Φυσικά ο καιρός θα είναι και πάλι στα χείλη όλων και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τις μας επιφυλάσσει για σήμερα στις 21:00 που είναι ο αγώνας.

 

Αυτό τονίζει και ο Vinales: «Είναι δύσκολο να πούμε τι θα γίνει αν βρέχει κι αυτό επειδή δεν έχουμε κάνει δοκιμές στο βρεγμένο εδώ».

 

«Αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να αγωνιστούμε υπό το φως των προβολέων σε βρεγμένη πίστα θα το κάνουμε. Αλλά είναι δύσκολο».

 

«Ήδη είναι δύσκολο να βλέπεις υπό κανονικές συνθήκες και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα είναι εφικτό ή όχι».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Το βάθρο εδώ;

« Προηγούμενο άρθρο

Capirossi: Οι αναβάτες θ’ αποφασίσουν!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα