• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Capirossi: Οι αναβάτες θ’ αποφασίσουν!
Αν θα έχουμε αγώνα αύριο στο βρεγμένο
Νέα 25/03/2017 - 22:31

Σύμφωνα με τον Loris Capirossi ήταν αναπόφευκτη η ακύρωση όλων των σημερινών περιόδων της μεγάλης κατηγορίας αλλά και των Moto2/Moto3 (περισσότερα εδώ).

 

Το πρόβλημα είναι ότι και για αύριο υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η βροχή να χαλάσει τον προγραμματισμό των αγώνων των τριών κατηγοριών.

 

Ο Capirossi είχε πάει στην πίστα τον Φεβρουάριο κι έκανε μερικές δοκιμές στο βρεγμένο. Σύμφωνα με το πόρισμά του ο αγώνας θα μπορούσε να γίνει νύχτα στο βρεγμένο.

 

Ωστόσο τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν οι αναβάτες, όπως υπογραμμίζει.

 

«Όταν ήμουν εδώ τον Φεβρουάριο η πίστα ήταν όλη βρεγμένη, όχι όπως τώρα σε κάποια σημεία με νερό και σε άλλα στεγνή».

 

«Η απόφαση ανήκει στους αναβάτες, αυτοί θα πουν αν είναι ασφαλές ή όχι. Δεν θα το αποφασίσω εγώ».

 

Το πολύ νερό στην πίστα σήμερα, παρά το ότι η βροχή είχε σταματήσει πολλές ώρες πριν, δεν έφευγε και αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα.

 

«Αυτό το έχουμε και σε άλλες πίστες, όχι μόνο εδώ. Στην Μαλαισία, στην Jerez ή στο Misano. Όλες οι πίστες είναι το ίδιο και όταν έχουμε τόσο νερό πρέπει να ακυρώνονται».

 

Για αύριο θα έχουμε αυξημένο warm-up για όλες τις κατηγορίες, διάρκειας 30 λεπτών. Όλοι ελπίζουν ότι ο καιρός θα είναι καλός.

 

Μια λύση που θα ήταν πιο δίκαιη, ήταν να γίνουν αύριο το πρωί οι κατατακτήριες. Ωστόσο, όπως εξηγεί ο Capirossi:

 

«Το σκεφτήκαμε, αλλά αύριο το πρωί δείχνει ότι θα βρέχει και θα σταματήσει από τις 11-12 και το απόγευμα μάλλον θα είναι καλός ο καιρός. Το ελπίζουμε».

 

«Δεν βάλαμε τις κατατακτήριες αύριο γιατί θέλαμε να δουλέψουμε όλο το πρωί ώστε να είναι σε καλή κατάσταση η πίστα για τους αγώνες».

 

Τέλος και ο Capirossi - όπως νωρίτερα το απόγευμα είπε και ο Πρόεδρος της FIM Vito Ippolito, ο αγώνας θα μπορούσε να γίνει την Δευτέρα.

 

«Αν βρέχει πάρα πολύ θα είναι αδύνατον να γίνει ο αγώνας αύριο, οπότε πρέπει να βρεθεί άλλη λύση. Θα μπορούσαμε να κάνουμε τον αγώνα την Δευτέρα, όπως το 2009».

Επόμενο άρθρο »

Στην pole με αυτοπεποίθηση!

« Προηγούμενο άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ακυρώθηκαν τα πάντα σήμερα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα