• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Yamaha «έδεσε» τον SPIES!
O ταλαντούχος Αμερικανός θα συνεχίσει και το 2010 στα Superbike, ενώ το 2011 θα περάσει στα MotoGP με την ομάδα της Tech 3...
Νέα 05/09/2009 - 11:19
Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Ben Spies να μένει για ακόμα έναν χρόνο στα Superbike και να περνάει στα MotoGP το 2011 επιβεβαιώθηκαν. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Yamaha την Παρασκευή το απόγευμα γνωστοποίησε την επέκταση της συνεργασίας της με τον ταλαντούχο αναβάτη για ακόμα δύο χρόνια.

Ο Τεξανός που στην παρθενική του σεζόν στο WSBK εντυπωσιάζει έχοντας ήδη σημειώσει 11 νίκες, θα μείνει και το 2010 στο Πρωτάθλημα οδηγώντας για την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, ενώ την επόμενη σεζόν (το 2011 δηλαδή) θα περάσει στα MotoGP με την «δορυφορική» ομάδα της εταιρίας, την Monster Tech 3.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω να είμαι μέλος της οικογένειας της Yamaha και ότι θα συνεχίσω και το 2010 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike», είπε ο Spies για τον οποίο έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον η Ducati και η Suzuki.

«Είναι μια συναρπαστική περίοδο της αγωνιστικής μου καριέρας και ανυπομονώ να ζήσω τις νέες προκλήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τη Yamaha για τη θερμή υποδοχή που μου επιφύλαξε αλλά και για το γεγονός ότι μου δίνει την ευκαιρία να περάσω στα MotoGP το 2011», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της Yamaha Motor Racing, Lin Jarvis τόνισε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι από την προοπτική να μπει στο πρόγραμμα των MotoGP ο Ben. Kάνει εξαιρετική δουλειά για τη Yamaha στην πρώτη του χρονιά στα Superbike. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση για να διεκδικήσει φέτος το Πρωτάθλημα και θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να τον βοηθήσουμε να πετύχει το στόχο του. Αποστολή του Ben είναι να κατακτήσει και τους δύο τίτλους στα Superbike. Μετά από αυτό θα περάσει στα MotoGP και εμείς θα είμαστε έτοιμοι να τον υποδεχθούμε».

Ο Jarvis αναφέρθηκε και στον κανονισμό που θα ισχύσει από το 2010 σύμφωνα με τον οποίο ένας πρωτοεμφανιζόμενος αναβάτης στην κορυφαία κατηγορία δεν θα μπορεί να οδηγεί για μια εργοστασιακή ομάδα. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Spies θα μπει το 2011 στα MotoGP με την «δορυφορική» ομάδα της Yamaha: «Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς των MotoGP, θα δημιουργήσουμε μια θέση γι' αυτόν στη 'δορυφορική' ομάδα της Yamaha και θα του δώσουμε την υποστήριξη που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στη νέα πρόκληση».

Μετά από αυτήν την εξέλιξη το πιθανότερο είναι ο Colin Edwards να συνεχίσει για ακόμα μια σεζόν στην Monster Yamaha Tech 3.

Επόμενο άρθρο »

MISANO: Ταχύτερος ο Pasini στα 250cc.

« Προηγούμενο άρθρο

Misano Live: Το νέο κράνος του Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα