• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρωτάθλημα με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες!
Ετοιμάζει η Dorna!
Νέα 16/03/2017 - 11:24

Όπως παραδέχτηκε ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta, θέλει να δημιουργήσει το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Ηλεκτρικών Μοτοσυκλετών.

 

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα αναβαθμισμένο και με πολλές διαφορές, Πρωτάθλημα  e-Power της FIM το οποίο δεν έπιασε και πλέον έχει καταργηθεί.

 

Στόχος είναι να ξεκινήσει από το 2019 και θα διαρκεί - αρχικά - για πέντε Γύρους, ενώ ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από δυο εταιρείες για να προμηθεύσουν μοτοσυκλέτες.

 

Αναβάτες και ομάδες θα αντληθούν από το υπάρχων paddock, με 14 συμμετοχές από τη μεγάλη κατηγορία και μαζί τους οι 4 πιο γρήγοροι οδηγοί της Moto2.

 

Όπως ξεκαθάρισε ο Ezpeleta, η κάθε πίστα που θα φιλοξενήσει αγώνες, θα πρέπει να εγκαταστήσει σημεία ανεφοδιασμού από φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτριες. 

 

Υπάρχει η σκέψη - χωρίς ακόμα τίποτα να είναι βέβαιο - ο κάθε αγώνας να έχει διάρκεια 10 γύρων, ενώ οι μοτοσυκλέτες θα έχουν τελική στα 201χλμ/ώρα.

 

Θα έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η προσπάθεια, ειδικά μετά την αποτυχία του e-Power της FIM.

Επόμενο άρθρο »

Ο Rea είναι ο νέος Fogarty!

« Προηγούμενο άρθρο

Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Χορηγός του ΠΠΤ2017!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα