• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Rea είναι ο νέος Fogarty!
Λέει ο Neil Hodgson
Νέα 16/03/2017 - 12:06

Η διαδρομή και η πορεία του Neil Hodgson στο Πρωτάθλημα των SBK μέχρι και την κατάκτηση του Παγκόσμιου Τίτλου το 2003, μόνο εύκολη δεν ήταν.

 

Με παραστάσεις από τα GP στα 125 και 500cc ήταν αρκετά δύσκολο για τον Βρετανό άσο να προσαρμοστεί στα δεδομένα των SBK.

 

«Ήταν δύσκολα... τετράχρονες μοτοσυκλέτες που δεν είχα δοκιμάσει, αντίπαλοι όπως ο Kocinski και ο Fogarty, έλλειψη εμπειρίας ειδικά με τα ελαστικά...»

 

«Ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο να είσαι και ομόσταυλος με τον Foggy. Δεν βοηθούσε καθόλου. Ήταν ο Βασιλιάς, το αστέρι, πολυπρωταθλητής και επίσης Βρετανός».

 

Όταν κέρδισε τον Τίτλο, το 2003, στα SBK δεν υπήρχε μόνο ένας προμηθευτής ελαστικών όπως τώρα. Τότε ο Hodgson κέρδισε με Michelin αντιπάλους με Dunlop και Pirelli.

 

«Ήταν φανταστική σεζόν και αυτό που κατάφερα μοναδικό, εκμεταλλευόμενος και το τέλειο πακέτο μοτοσυκλέτας που είχα με την Ducati Fila».

 

Από τη χαρά της κατάκτησης του Τίτλου, την επόμενη χρονιά - στα GP με ιδιωτική Ducati - ήρθε η «...καταστροφική εμπειρία».

 

«Αρχικά χάσαμε έναν σημαντικό χορηγό και μαζί του ένα μεγάλο μέρος του budget και μετά η Ducati ήταν ένα άγριο θηρίο που ήθελε χρόνο να τη μάθεις».

 

Όλα αυτά πάντως αποτελούν παρελθόν και πλέον είναι σχολιαστής αγώνων για την Βρετανική τηλεόραση. Και όπως λέει χαρακτηριστικά: «Το διασκεδάζω, χωρίς να κινδυνεύω να πέσω!»

 

Στη συνέχεια δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην κυριαρχία του Jonathan Rea στο Πρωτάθλημα τα τελευταία δυο χρόνια.

 

«Ο Johnny είναι ο νέος Fogarty», λέει χωρίς να το πολυσκεφτεί. «Είναι σε μια εξαιρετική ομάδα, με καταπληκτική μοτοσυκλέτα που αναδεικνύουν το ταλέντο και την ταχύτητά του».

 

«Θα μπορούσε να είναι πολύ γρήγορος και στο MotoGP, αν είχε μια μοτοσυκλέτα αντάξιά του. Με άλλα λόγια αν ήταν εργοστασιακός. Είμαι βέβαιος γι’ αυτό».

Επόμενο άρθρο »

Η Moto2 πάει Qatar!

« Προηγούμενο άρθρο

Πρωτάθλημα με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα