• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul: Phillip Island ΕΔ1-2
Davies και Rea με μικρή διαφορά μεταξύ τους
Νέα 24/02/2017 - 09:05

Ο Chaz Davies πήρε την πρώτη θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας στο Phillip Island, για τον πρώτο Γύρο του Πρωταθλήματος που ξεκίνησε στην Αυστραλία.

 

Ο αναβάτης της Ducati έγραψε το 1:30,189 που έμελε να είναι ο καλύτερος χρόνος της Παρασκευής, με τον Jonathan Rea όμως να τον πλησιάζει πάρα πολύ κοντά.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής - με την ομάδα της Kawasaki - σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:30,255 όντας πιο αργός από την Ducati του Davies για 66χιλ.

 

Με μια πολύ καλή εμφάνιση έκλεισε την ημέρα ο Ισπανός Xavi Fores και κατάφερε να βάλει την ιδιωτική του Ducati στην τρίτη θέση, εκτοπίζοντας στην 4η θέση τον Sykes.

 

Ο ομόσταυλος του Rea στην Kawasaki προσπάθησε, αλλά έμεινε τελικά περίπου τέσσερα δέκατα από την κορυφή και τρία πίσω από τον Rea.

 

Χάρη στο 1:30,627 που έκανε το απόγευμα - ώρα Αυστραλίας - ο Marco Melandri, που έκανε την επίσημη επανεμφάνισή του στα SBK, πήρε την 5η θέση.

 

Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι τα συνδυασμένα αποτελέσματα των ΕΔ1 και ΕΔ2 είναι αυτά που βγάζουν τους δέκα καλύτερους που περνούν απευθείας στην SP2.

 

Έτσι, στο δεύτερο σκέλος της Superpole περνάνε - απευθείας - και οι Alex Lowes (Yamaha), Lorenzo Savadori (Aprilia), Nicky Hayden (Honda), Jordi Torres (BMW) και Markus Reiterberger (BMW).

 

Ο Savadori μάλιστα χρειάστηκε να κάνει ένα τρομερό σώσιμο στην 11, κατά τη διάρκεια των ΕΔ1, που ήταν και η πιο συναρπαστική στιγμή της ημέρας.

 

Από την άλλη, δυνατά ονόματα όπως ο Eugene Laverty (Aprilia) και ο Michael Van der Mark (Yamaha) θα πρέπει να περάσουν από την SP1 το Σάββατο.

 

Στις αρχές των ΕΔ1 είχαμε κόκκινη σημαία εξαιτίας ενός προβλήματος με την MV Agusta του Leon Camier που άφησε λάδια στην πίστα. Εν τέλει ο Camier πήρε την 13η θέση.

 

Ο νεοφερμένος Randy Krummenacher (Kawasaki) ήταν 14ος ενώ ο επίσης νεοφερμένος Stefan Bradl (Honda) ήταν 16ος. Και οι δυο τους είχαν από μια έξοδο από την πίστα.

 

Ανάμεσά τους, στην 15η θέση, συναντάμε τον Alex de Angelis ο οποίος γλύτωσε τα χειρότερα από μια πτώση που είχε στην 11. Πτώση είχε και ο Ayrton Badovivi που πέτυχε τον 17ο χρόνο της ημέρας..

Επόμενο άρθρο »

Rea: Έχω το ρυθμό!

« Προηγούμενο άρθρο

H IMR τo 2017 στο MiniGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα