• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Δίλημμα με τον κινητήρα!
Πρέπει να αποφασίσουμε τι να κάνουμε
Νέα 01/02/2017 - 16:14

Η προτεραιότητα του Marc Marquez στο τεστ της Sepang ήταν στο ρυθμό και στη σταθερότητα και όχι στον ένα γύρο, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος.

 

Επιπλέον, το μεγάλο πρόβλημα στο γκαράζ της Honda είναι το τι θα κάνουν με τον κινητήρα: θα μείνουν με τον νέο ή θα δουλέψουν με τον παλιό;

 

«Δεν είναι εύκολο να βγάλει κανείς συμπεράσματα με τους χρόνους στον ένα γύρο, διότι είχαμε κάποια πολύ μαλακά ελαστικά που κάποιοι τα έβαλαν και άλλοι όχι».

 

«Εγώ θυσίασα τον ένα καλό χρόνο στο τέλος, για να κάνω μια μίνι προσομοίωση 11 γύρων, ώστε να καταλάβω περισσότερο και να πάρω κι άλλη πληροφόρηση».

 

Μετά ήρθε η ώρα του διλήμματος για το μοτέρ και ο Marquez είπε: «Οι χρόνοι και με τους δυο κινητήρες ήταν περίπου ίδιοι».

 

«Το θέμα είναι ότι με τη μια μοτοσυκλέτα είμαστε περιορισμένοι και είναι δύσκολο να βελτιωθούμε, ενώ με την καινούργια έχουμε περισσότερη ροπή και περιθώριο βελτίωσης».

 

«Τώρα πρέπει να αποφασίσουμε: να δουλέψουμε με την παλιά και να προσπαθήσουμε να βρούμε κι άλλη δύναμη, ή να προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε την καινούργια;»

 

«Ένα από τα προβλήματα είναι ότι έχουμε ακόμα τη βάση από την περασμένη σεζόν ενώ ήταν η πρώτη φορά που επί τρεις ημέρες δοκιμάσαμε τον νέο κινητήρα».

 

«Ένας τομέας που πρέπει ακόμα να βελτιωθούμε είναι και τα ηλεκτρονικά».

 

Παραπάνω μίλησε για διαχείριση του νέου κινητήρα. Ο Marquez εξήγησε τι εννοούσε παρακάτω:

 

«Δεν εννοώ ότι είναι πολύ δυνατός, άλλοι είναι πιο δυνατοί άλλωστε. Είναι θέμα απόδοσης ροπής και πως θα διαχειριστούμε την έξοδο της στροφής... τη ροπή στην επιτάχυνση».

 

«Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι αυτές τις τρεις ημέρες βελτιωνόμασταν συνεχώς. Δουλέψαμε πάρα πολύ στα ηλεκτρονικά και μόνο σήμερα ασχολήθηκα λίγο με το στήσιμο».

 

Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η σημερινή κατάσταση του Marquez μοιάζει λίγο με την περσινή, όταν και πάλι τόνιζε ότι έπρεπε να δουλέψουν στα ηλεκτρονικά για να είναι καλύτερος στην επιτάχυνση.

 

«Όμως είμαστε πιο κοντά φέτος. Πέρυσι ήμασταν μακριά και δυσκολευόμασταν πολύ, ενώ δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Τώρα ξέρουμε που είναι το πρόβλημα».

 

«Θέλω όμως να περιμένω να πάμε και σε μια άλλη πίστα, επειδή εδώ στην Μαλαισία η κατάσταση είναι ιδιαίτερη με την πολλή ζέστη».

 

«Άλλωστε το 2015 δεν είναι μακριά, όταν εδώ ήμουν πάρα πολύ γρήγορος αλλά στις υπόλοιπες πίστες δυσκολευόμουν πολύ».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Όπως είμαστε τώρα;

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Η πρόσφυση της Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα