• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Davies: Αν κερδίσω στα SBK-Motul
Θα ανέβω στο MotoGP!
Νέα 23/12/2016 - 11:03

Η εξαιρετική περσινή σεζόν του Chaz Davies στα SBK-Motul, όταν έκανε προσωπικό ρεκόρ με 11 νίκες, δεν αφήνει περιθώρια για κάτι λιγότερο από τον Τίτλο το 2017!

 

Από τις 11 νίκες του - ο Πρωταθλητής Rea είχε 9 όλη τη χρονιά - οι πέντε ήταν διπλές, κάτι που υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο την κυριαρχία του. Ειδικά στο δεύτερο μισό.

 

Ο Βρετανός εξηγεί στο «αδελφό» gpone.com πως τόσο ο ίδιος, όσο και η Ducati, κατάφεραν να φτάσουν σ’ ένα τέτοιο σημείο ανταγωνιστικότητας.

 

«Δουλεύοντας σκληρά με τους τεχνικούς και τους μηχανικούς. Κάναμε πρόοδο στον κινητήρα και στα ηλεκτρονικά, αλλά το βασικό βήμα έγινε με τη γεωμετρία του πλαισίου. Το προσαρμόσαμε τέλεια στο στυλ μου».

 

Θεωρείς ότι η Panigale πρέπει να οδηγείται με στυλ stop-and-go;

Όχι, η μοτοσυκλέτα μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικές καταστάσεις. Το δυνατό μας σημείο αυτή τη στιγμή είναι στα μέσα των στροφών. Το πλαίσιό μας επίσης μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε απαίτηση. Έχουμε καταφέρει να φτιάξει ένα ολοκληρωμένο σύνολο.

 

Τη νέα χρονιά ασφαλώς ο στόχος σου θα είναι ο Τίτλος...

 

Ναι σίγουρα. Το τελευταίο μέρος του φετινού Πρωταθλήματος μου έδωσε παραπάνω κίνητρο. Η απόδοση της μοτοσυκλέτας είναι εξαιρετική κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Δεν θα είναι εύκολο όμως. Οι αντίπαλοί μας θα βελτιώνονται, ενώ κάποιες ομάδες θα έχουν νέες μοτοσυκλέτες. Η νέα χρονιά θα είναι μια πραγματική πρόκληση για όλους.

 

Έχεις σχεδιάσει κι ένα τεστ με την Desmosedici GP

 

Δεν έχουμε ορίσει ακόμα την ημερομηνία. Το θέμα είναι ότι δεν είναι εύκολο να βρεις την κατάλληλη στιγμή. Τη νέα χρονιά η Ducati θα είναι προσηλωμένη 110% στον Lorenzo και το δικό μου τεστ θα είναι δεύτερη προτεραιότητα.

 

Αν κέρδιζες τον Τίτλο στα SBK-Motul το 2017...

 

Αν τα κατάφερνα, ο επόμενος στόχος μου θα ήταν το MotoGP. Τώρα είναι εύκολο να το λες αλλά πάντα είμαι φιλόδοξος και κάθε χρόνο είμαι και καλύτερος. Ελπίζω να παρουσιαστεί μια τέτοια ευκαιρία. Πάντα έλεγα ότι είναι χάσιμο χρόνου να είσαι σ’ ένα τέτοιο Πρωτάθλημα με μη εργοστασιακή μοτοσυκλέτα. Είναι σημαντικό να ξεκινήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είχα δοκιμάσει μια δορυφορική MotoGP πριν χρόνια και δεν ήταν τόσο δύσκολη. Έχω βελτιωθεί ως αναβάτης και δεν θέλω να είμαι με μια μοτοσυκλέτα που δεν θα παλεύει για τις πρώτες θέσεις. Για να τα πας καλά στο MotoGP, χρειάζεσαι μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα. Θα δούμε τι θα γίνει. Για την ώρα είμαι προσηλωμένος στο στόχο μου, που είναι τα SBK.

Επόμενο άρθρο »

Pernat: Τα δώρα του Αγ. Βασίλη

« Προηγούμενο άρθρο

Michelin: Και μια παραπάνω πτώση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα