• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Petrucci: Χωρίς τραυματισμούς;
Θα μπορούσα να είμαι σε εργοστασιακή ομάδα!
Νέα 22/12/2016 - 14:56

Αν και το 2016 δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον Petrucci, ο οποίος τραυματίστηκε στο Phillip Island στις δοκιμές, ο Ιταλός άσος ποτέ δεν σκέφτηκε να τα παρατήσει!

 

Ο δρόμος της συνέχειας ήταν ανηφορικός για τον Danilo, ο οποίος μπορεί να μην πήρε βάθρο φέτος - όπως έκανε πέρυσι - ωστόσο η GP17 αποτελεί ένα καλό βραβείο!

 

Ο Petrux κέρδισε την εσωτερική μάχη με τον Scott Redding για το ποιός θα κερδίσει την GP17, παίρνοντας τους περισσότερους βαθμούς από το Brno κι έπειτα.

 

Ο αναβάτης της Pramac βρέθηκε νωρίτερα στο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ της Nolan, όπου και συναντήθηκε με πολλούς οπαδούς αλλά και δημοσιογράφους.

 

Εκεί είχε την ευκαιρία να μιλήσει - χωρίς άγχος - για τη χρονιά που φεύγει. Μια πρώτη, εύλογη, ερώτηση αφορούσε τον καιρό.

 

Το 2016 είχαμε αρκετούς αγώνες στο βρεγμένο, εκεί που ο Petrucci θεωρείται πολύ δυνατός, ωστόσο φέτος δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικός όσο θα ήθελε.

 

«Στο Assen ήμουν μπροστά στη βροχή, αλλά μετά τη διακοπή έσπασε ο κινητήρας... στην Γερμανία είχα τον ίδιο χρόνο με τον Rossi, ήμουν μπροστά για δέκα γύρους και μετά έπεσα επειδή πίεζα πολύ».

 

«Στην Μαλαισία δεν είχα εμπιστοσύνη στο μπροστινό ελαστικό και στην Αυστραλία έκανα τον τρίτο καλύτερο χρόνο. Από τεχνικής άποψης, το να έχεις μια δορυφορική μοτοσυκλέτα σε περιορίζει».

 

«Στο τέλος της σεζόν ήμασταν μακριά από τους πρώτους. Πάντως για μένα η χρονιά ξεκίνησε από το Le Mans και ήθελα να καλύψω έδαφος, ειδικά μετά τον τραυματισμό μου».

 

«Η GP17 ήταν ο μοναδικός μου στόχος στη συνέχεια. Ο Redding τερμάτισε μπροστά μου μόνο σε δυο περιπτώσεις.Η GP17 ήταν ένας εφικτός στόχος».

 

Ο τραυματισμός του στο Phillip Island - όπως πιστεύει ο ίδιος - του στέρησε την ευκαιρία να «...αλλάξω ομάδα και να βρεθώ ακόμα και σε μια εργοστασιακή!»

 

«Φέτος η μεταγραφές ξεκίνησαν νωρίς και - ως ένα βαθμό - έμεινα εκτός εξαιτίας του τραυματισμού... στον πρώτο τραυματισμό ένοιωθα τη γη να χάνεται από τα πόδια μου. Στο δεύτερο ήμουν πιο ήρεμος».

 

«Έχασα εμπιστοσύνη στα ελαστικά και στη μοτοσυκλέτα μου μετά την πτώση. Δεν εμπιστευόμουν αρκετά τα Michelin».

 

Όλα αυτά όμως αποτελούν παρελθόν και η νέα πρόκληση για τον Petrucci ακούει στο όνομα: GP17! Άραγε θα είναι σε θέση να προκαλέσει πονοκεφάλους στον Lorenzo;

 

«Πρώτα-πρώτα θέλω να παλεύω με τους εργοστασιακούς. Θα ήθελα να μάθω τόσο από τον Jorge, όσο και από τον Dovi. Να κερδίσω σε εμπειρία».

 

«Το να είμαι κοντά τους είναι ένα αρκετά καλό, πρώτο, σημείο αναφοράς. Ο Lorenzo έχει πάρει πολλούς Τίτλους και δεν θα είναι εύκολο να τον κερδίσω. Στόχος μου είναι να είμαι κοντά του στο νέο Πρωτάθλημα».

Επόμενο άρθρο »

Michelin: Και μια παραπάνω πτώση

« Προηγούμενο άρθρο

Ψάχνουμε για χιλιοστά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα