• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Έπρεπε να τελειώσει!
Η μάχη με τον Lorenzo για τη 2η θέση
Νέα 30/10/2016 - 19:29

Το νούμερο 2 είναι ο αριθμός που «κυνηγά» τώρα τελευταία τον Rossi, ο οποίος ήταν 2ος στην Αυστραλία, 2ος στην Μαλαισία και τώρα εξασφάλισε τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα.

 

Η νίκη βέβαια έχει πάντα διαφορετική γεύση, αλλά μια δεύτερη θέση δεν είναι απαραίτητα κακή, ειδικά αν αυτή επιτυγχάνεται εις βάρος του Jorge Lorenzo...

 

«Μετά τη νίκη, ο επόμενος στόχος μου ήταν να είμαι μπροστά από τον Lorenzo. Όταν έχεις την ευκαιρία να τελειώσεις κάτι, πρέπει να το κάνεις», σχολίασε ο Vale.

 

«Δεν ήθελα να πέσω, να του δώσω 20β και να παλέψουμε για τη 2η θέση στην Valencia, σε μια πίστα που ο Jorge είναι δυνατός αλλά εγώ πάντα δυσκολευόμουν».

 

«Όταν πέρασα τον Iannone, άρχισα να είμαι αισιόδοξος και για τη νίκη. Όμως η άσφαλτος άρχιζε να στεγνώνει και το μπροστινό υπερθερμαινόταν. Μου κλείδωσε κανα δυο φορές και θα ρίσκαρα πάρα πολύ αν συνέχιζα να πιέζω».

 

Το λάθος που έκανε στο τέλος ο Rossi, όταν έχασε τα φρένα και άνοιξε τη γραμμή του, έδωσε την ευκαιρία στον Dovi να τον περάσει. Ωστόσο ο Ιταλός άσος της Yamaha παραδέχτηκε ιπποτικά:

 

«Δεν ήταν το λάθος που μου στοίχισε τον αγώνα. Ο Dovi ήταν πιο γρήγορος στο τέλος. Τον συγχαίρω! Είναι καταπληκτικό για το Πρωτάθλημα να έχουμε 9 διαφορετικούς νικητές».

 

«Από την αρχή του αγώνα, με το πολύ νερό, ένοιωθα πολύ καλά στη μοτοσυκλέτα. Ήταν δυνατή μάχη με τον Iannone! Μ’ έκανε να φτύσω αίμα...! κάθε φορά που τον πέρναγα, με πέρναγε κι αυτός».

 

«Ήθελα να μείνω κοντά του, αλλά στην ευθεία δεν ήμουν τόσο γρήγορος. Τελευταία το αδύναμό μας σημείο είναι στο δεύτερο μισό του αγώνα κι εκεί πρέπει να δουλέψουμε για του χρόνου».

 

«Η Ducati τρώει λιγότερο το μπροστινό ελαστικό κι εκεί κρίθηκε η νίκη στο σημερινό αγώνα».

 

Ο Rossi έκανε στη συνέχεια ένα μίνι απολογισμό για τη φετινή σεζόν: «Η νίκη είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα, αλλά πάντα είναι καλύτερο να είσαι 2ος από 3ος ή 4ος ή 5ος».

 

«Αυτή είναι η τρίτη σεζόν, από τότε που ήρθε ο Galbusera (σ.σ. ο αρχιμηχανικός του) που είμαστε σ’ αυτή τη θέση και είναι θετικό. Σημαίνει ότι είμαστε εκεί».

 

«Φέτος δεν ήμουν ποτέ στην πραγματικότητα στη μάχη για τον Τίτλο. Δεν το άξιζα...!».

Επόμενο άρθρο »

Ο Zarco γράφει ιστορία!

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Η 2η νίκη μου;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα