• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Απρόβλεπτος ο αγώνας
Τυχερός που ο Τίτλος κρίθηκε στην Ιαπωνία
Νέα 22/10/2016 - 17:23

Την καλύτερη στρατηγική είχε σήμερα στις κατατακτήριες ο Marc Marquez, ο οποίος πριν καν συμπληρώσει έναν γρήγορο γύρο, επέστρεψε στα pits για να βάλει σλικ!

 

Όλοι οι άλλοι έμεναν με τα ενδιάμεσα κι ενώ ο 23χρονος έχανε πάνω από το μισό 15λεπτο, στο τέλος η κίνησή του αποδείχθηκε η καλύτερη εξασφαλίζοντας την 65η pole position της καριέρας του.

 

«Μας είπαν ότι θα έριχνε δυνατή βροχή σε 10 λεπτά κι έτσι βγήκα έξω με σκοπό να πιέσω. Αλλά είδα ότι η πίστα ήταν τελείως στεγνή και πήρα το ρίσκο να επιστρέψω και να αλλάξω ελαστικά».

 

«Ανησυχούσα λίγο πάντως, διότι πίστευα ότι όλο και κάποιος θα επέστρεφε, θα φόραγε σλικ και θα έκανε καλύτερο χρόνο. Αλλά στο τέλος το χαμηλό ’30 ήταν αρκετό».

 

«Αυτό το Σ/Κ είναι πραγματικά πολύ δύσκολο, ειδικά με τον καιρό. Πρέπει να είσαι γρήγορος, αλλά και να έχεις έξυπνη στρατηγική. Μέχρι τώρα τα καταφέραμε καλά».

 

«Καταφέραμε και πήραμε την pole στην πρώτη στεγνή περίοδο μέχρι τώρα, παρά το ότι το στήσιμο της μοτοσυκλέτας δεν ήταν ιδανικό. Αλλά τα καταφέραμε και θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει αύριο με τον καιρό».

 

«Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τον καιρό. Και στις δοκιμές που είχαμε κάνει το χειμώνα, ήταν περίπου έτσι. Βροχή, μετά σταμάταγε και σε πέντε λεπτά ήταν στεγνό».

 

«Σήμερα ο αέρας και μετά ο ήλιος που ήταν αρκετά δυνατός... έτσι η πίστα στέγνωσε πολύ γρήγορα. Είναι κάτι που πρέπει να το κατανοήσουμε για αύριο. Πάντως είμαι έτοιμος και νοιώθω άνετα στη μοτοσυκλέτα».

 

«Είμαι όμως και τυχερός που ο Τίτλος κρίθηκε στην Ιαπωνία και αυτό επειδή αυτό το Σ/Κ είναι απρόβλεπτο».

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Θα μπορούσα να κλέψω την pole!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Στον αγώνα αύριο;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα