• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Στον αγώνα αύριο;
Δύσκολα, σαν να είμαι ενάντια στον Bolt!
Νέα 22/10/2016 - 17:09

Για να καταλάβει κανείς τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει η Yamaha στο Phillip Island, αρκεί να δει τις σειρές εκκίνησης του αυριανού αγώνα.

 

Ο Jorge Lorenzo  θα ξεκινήσει μόλις στην 12η θέση, ενώ λίγο πιο πίσω του θα είναι ο Valentino Rossi, που θα πάρει την 15η θέση στον αυριανό αγώνα.

 

«Ήμουν τυχερός που πέρασα στις ΚΑΤ2», παραδέχεται ο πρώτος. «Ξεκίνησα με τα ενδιάμεσα και ήταν σκέτη καταστροφή. Μετά έβαλα τα σλικ και η κατάσταση ήταν χειρότερη».

 

«Ήταν οι χειρότερες συνθήκες... δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο για πολλά χρόνια. Προσπάθησα, αλλά ποτέ δεν είχα εμπιστοσύνη στα ελαστικά μου για να πιέσω».

 

«Οι άλλοι το κατάφεραν, αλλά όχι εγώ. Έχω πέσει σ’ αυτές τις συνθήκες στο παρελθόν κι έχω τραυματιστεί και αυτό με έκανε να κρατηθώ. Επίσης και τα νέα ηλεκτρονικά βοηθούν λιγότερο».

 

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να σκέφτεται κανείς τον αυριανό αγώνα.

 

«Πολλά θα εξαρτηθούν από τον καιρό. Αν βρέξει δεν θα τα πάω τόσο άσχημα. Δεν θα είμαι από τους πιο γρήγορους, αλλά ούτε και ο πιο αργός. Θα είμαι στη μέση και σίγουρα καλύτερα από το Assen ή το Sachsenring».

 

Αν ο αγώνας όμως γίνει στο στεγνό; «Το θέμα είναι ότι δεν είχα εμπιστοσύνη στα ελαστικά μου. Δεν μπορούσα να τα ζεστάνω και να πιέσω. Ήδη τα Michelin δεν είναι και τα καλύτερα για μένα, αλλά σήμερα ήταν ακόμα χειρότερα».

 

«Όταν είσαι στην πίστα κι έχεις 80% ή 90% πιθανότητες να πέσεις, το σκέφτεσαι διπλά όταν μπαίνεις σε μια στροφή και δεν έχεις καθόλου εμπιστοσύνη».

 

«Θα μπορέσω στον αγώνα να μείνω στο slipstream των πιο γρήγορων; Θα ήταν σαν να προσπαθώ να μείνω κοντά με τον Usain Bolt στα 100μ».

 

Φυσικά το θέμα της αλλαγής της ημερομηνίας του αγώνα βγήκε και πάλι στο προσκήνιο: «Είναι γνώμη μου, αλλά η πίστα ήταν επικίνδυνη στις ΚΑΤ2. Είναι μια φανταστική πίστα, αλλά όχι σ’ αυτές τις συνθήκες».

 

«Το ιδανικό θα ήταν να άλλαζε ημερομηνία ο αγώνας. Αν όλοι συμφωνούν, θα μπορούσαμε να ασκήσουμε πίεση. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που δεν το επιτρέπουν, αλλά θα δούμε αν η ασφάλεια θα αποδειχθεί πιο σημαντική απ’ αυτούς».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Απρόβλεπτος ο αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Οι Yamaha;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα