• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον!
Συνέντευξη με τον Marquez (Μέρος 2)
Νέα 18/10/2016 - 11:15

Την Κυριακή που μας πέρασε, ο Marc Marquez πήρε τον τρίτο του Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία και τον πέμπτο της καριέρας του, μετά τη νίκη του στο Motegi. Λίγο πριν ταξιδέψει για Αυστραλία, έδωσε συνέντευξη στην Honda.

 

Πόσο σημαντικοί ήταν οι νέοι κανονισμοί για φέτος;

Ήταν πάρα πολύ σημαντικοί, αλλά παρά το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να πω ότι στην αρχή της σεζόν ήταν μεγάλο πρόβλημα για εμάς. Στην αρχή ήμασταν πίσω και τα χειμερινά τεστ ήταν περίπλοκα. Κάναμε αρκετές συναντήσεις με την Honda και τους υποσχέθηκα ότι θα ήμουν πιο συντηρητικός και ότι θα προσπαθούσα να πάρω όσους περισσότερους βαθμούς μπορούσα στο πρώτο μισό. Στο δεύτερο όμως έπρεπε να με βοηθήσουν. Τους ζήτησα να δείξουν σε όλους πως η Honda ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις. Και σιγά-σιγά μειώσαμε τη διαφορά από τους άλλους και είχαμε μια πολύ ανταγωνιστική RC213V στους τελευταίους τρεις αγώνες.

 

Μετά τα δύσκολα χειμερινά τεστ, πίστεψες σε κάποιο σημείο ότι ο Τίτλος θα ήταν αδύνατον να έρθει φέτος;

Είναι πολύ σημαντικό να έχει εμπιστοσύνη και πίστη. Θυμάμαι αρκετούς να λένε - στα χειμερινά τεστ - ότι θα ήταν αδύνατον να κερδίσουμε τον Τίτλο, επειδή δυσκολευόμασταν περισσότερο απ’ ότι περιμέναμε. Εγώ είχα κίνητρο, διότι πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον. Ναι, ήταν δύσκολη στιγμή, αλλά όπως έλεγα και τότε η Honda είναι... Honda - ένα πολύ σπουδαίο εργοστάσιο - και η ομάδα μου είναι... η ομάδα μου!

 

Ποια ημέρα ήταν η χειρότερη για σένα;

Στο τεστ του Qatar, προς το τέλος της τελευταίας ημέρας και μετά - την τελευταία στιγμή - κάναμε ένα σημαντικό βήμα. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, η πιο δύσκολη ημέρα ήταν στο Le Mans. Είχα δυο νίκες σε Αργεντινή και Τέξας, αλλά δυσκολεύτηκα πολύ στην Jerez κι έπεσα στο Le Mans. Με τον Lorenzo μπροστά στη βαθμολογία και καθώς πηγαίναμε σε Mugello και Catalunya, έλεγα από μέσα μου ότι δεν θα ήταν εύκολο. Όμως αυτοί οι αγώνες μας βοήθησαν να πιστέψουμε ότι ο Τίτλος ήταν εφικτός.

 

Κέρδισες τον Τίτλο στο Motegi το 2014, ο αδερφός σου πήρε την πρώτη νίκη του εκεί και τώρα κέρδισες κι άλλον Τίτλο. Γιατί το Motegi είναι τόσο ιδιαίτερο για εσάς;

Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω! Ίσως είναι τα ειδικά κράνη που ετοιμάζουμε για εκεί (γελά). Ίσως μου φέρνουν τύχη, διότι δεν είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες. Εν τούτοις έχω ζήσει μερικές καταπληκτικές στιγμές εκεί. Δεν είναι μια πίστα που έχω κερδίσει πολλές φορές, ή που νοιώθω άνετα, αλλά είναι μια πίστα που είχα τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου!

 

Αν έπρεπε να διαλέξεις έναν αγώνα από τα τελευταία εννέα χρόνια, ποιος θα ήταν;

Αυτός που δεν θα ξεχάσω είναι ο αγώνας στην Valencia το 2013, όταν πάλευα για τον Τίτλο και ήμουν εντός έδρας. Ήταν όμως κι άλλος ένας αγώνας εκεί που τον έζησα τόσο έντονα, σαν να ήμουν μέσα στην πίστα κι ας έβλεπα απ’ έξω. Ήταν το 2014 όταν ο αδερφός μου πήρε τον Τίτλο. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου έχει κολλήσει στο μυαλό.

 

Πες μας ποια είναι η τέλεια Κυριακή, όταν δεν έχει GP!

Μ’ αρέσει να κάθομαι στον καναπέ! (γελά)... να βλέπω Ισπανικό Πρωτάθλημα, MXGP ή οτιδήποτε και το απόγευμα ίσως κάποιον ποδοσφαιρικό αγώνα, οπωσδήποτε κάποιον της Barcelona! Ταξιδεύουμε συνεχώς σε όλο τον κόσμο κι έτσι όταν είσαι σπίτι θέλεις να χαλαρώσεις, να ξεκουραστείς και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.

 

Δείτε εδώ το πρώτο μέρος της συνέντευξης, με τον Marquez να βαθμολογεί τον εαυτό του για τη φετινή σεζόν!

Επόμενο άρθρο »

Ο Jones και στο Phillip Island

« Προηγούμενο άρθρο

Ειδικά ελαστικά στην Αυστραλία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα