• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano: Η συνέντευξη τύπου
Για την ατμόσφαιρα στην πίστα και τα ελαστικά
Νέα 08/09/2016 - 20:46

Η σημερινή συνέντευξη τύπου άνοιξε με μια όμορφη τελετή, όπου ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta ανακοίνωσε ότι το #58 του Marco Simoncelli αποσύρεται από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Στη συνέχεια ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου, με τον Marquez να λέει: «Στο Silverstone δεν πήραμε το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά χάσαμε μόνο τρεις βαθμούς κι έχουμε προβάδισμα στους 50β».

 

«Θα δούμε, αλλά εδώ φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι καλός. Η Michelin έφερε ένα καινούργιο μπροστινό και θα πρέπει να βρούμε το όριό του. Το Misano είναι μια τελείως διαφορετική πίστα από το Silverstone».

 

«Τα πάντα εδώ είναι πιο σφιχτά και πιο μικρά... υπάρχουν σημεία με δυνατά φρένα και τρία σημεία με δυνατή επιτάχυνση, αλλά όπως φαίνεται διαχειριζόμαστε καλύτερα αυτή την κατάσταση».

 

Ο Valentino Rossi είναι έτοιμος για ένα δυνατό αποτέλεσμα μέσα στο σπίτι του, προερχόμενος από το βάθρο στο Silverstone.

 

«Αυτός ο αγώνας είναι ξεχωριστός για εμένα, αλλά και για άλλους αναβάτες από την περιοχή εδώ. Εδώ γεύεσαι το μηχανοκίνητο αθλητισμό».

 

«Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Θα δούμε... Έχει πολλές διαφορές με το Silverstone, η πίστα είναι πιο σφιχτή. Όμως ο καιρός θα είναι καλύτερος και θα έχουμε περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε και να διαλέξουμε ελαστικά».

 

«Φτάνουμε με δυο συνεχόμενα βάθρα. Θα είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά την Παρασκευή γιατί πέρυσι δυσκολεύτηκα πολύ και δεν ήμουν στη μάχη για τη νίκη».

 

Για τον Jorge Lorenzo το ζητούμενο είναι μια καλή παρουσία σε μια πίστα που έχει δυνατή παράδοση, κάτι που θα τον βοηθήσει ψυχολογικά για τη συνέχεια.

 

«Αυτή η πίστα ιστορικά είναι καλή για μένα. Ακόμα και το 2008, με Michelin πάλι, όταν δεν είχα εμπιστοσύνη, είχα καταφέρει να είμαι στο βάθρο».

 

«Μετά, με την Bridgestone, είχα τρεις σερί νίκες και μόνο πέρυσι δεν κατάφερα να είμαι στο βάθρο ή να τερματίσω. Θα δούμε αν θα καταφέρουμε να είμαστε στο ίδιο επίπεδο, όπως στα τελευταία εφτά χρόνια».

 

«Στη φετινή σεζόν δεν ξέρεις τι θα συμβεί στον επόμενο αγώνα! Ο Marc είναι πολύ σταθερός φέτος κι έχουμε μόνο 6 αγώνες για το τέλος, αλλά μέχρι να χάσεις και μαθηματικά τις ελπίδες, έχεις ευκαιρία».

 

«Παρ’ όλα αυτά δεν σκεφτόμαστε το Πρωτάθλημα. Αυτό που θέλουμε είναι να επιστρέψουμε στις εμφανίσεις που θα μας επιτρέψουν να παλέψουμε για νίκες».

 

Παρών ήταν και ο Maverick Vinales, φρέσκος από τη μεγαλειώδη και ιστορική νίκη του στο Silverstone, την πρώτη δική του και την πρώτη της Suzuki από το 2007.

 

«Ελπίζω να φέρουμε όλα τα θετικά από την Αγγλία εδώ. Πέρυσι ο αγώνας ήταν δύσκολος για εμάς κι έτσι θέλουμε να βελτιωθούμε».

 

«Η νίκη δεν ήταν μόνο δική μου, αλλά και της ομάδας! Κάναμε δοκιμές εδώ και είχαμε νοιώσει καταπληκτικά, αλλά στον αγώνα δυσκολευτήκαμε. Θα δούμε αν μπορέσουμε να βελτιωθούμε όμως».

 

Φυσικά ο αγώνας είναι και ο εντός έδρας για τους κόκκινους της Ducati, τους οποίους εκπροσώπησε στη συνέντευξη τύπου ο Dovizioso, ο οποίος σε ιδιωτικές δοκιμές στην πίστα είχε γυρίσει το γόνατό του.

 

«Είναι σημαντικός αγώνας για την Ducati και για εμένα. Αγωνίστηκα για πρώτη φορά εδώ το 2000 και κέρδισα και γι’ αυτό είναι φοβερό μέρος για μένα».

 

«Κάναμε και δοκιμές πρόσφατα, αλλά δεν ήταν κανείς αντίπαλος για να τσεκάρουμε χρόνους. Έχουμε την ταχύτητα και απλά πρέπει να δουλέψουμε με τον καλύτερο τρόπο για να ετοιμαστούμε για τον αγώνα».

 

«Δεν νομίζω ότι το πόδι θα μου δημιουργήσει πρόβλημα. Θα δούμε πως θα πάει αλλά δεν νομίζω να είναι πρόβλημα.

 

Τέλος, σημαντικό είναι το GP του Misano και για τον Cal Crutchlow, ο οποίος - στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του - θα συμπληρώσει 100 GP!

 

«Δεν το ήξερα», απάντησε όταν τον ενημέρωσαν. «Όμως είμαι χαρούμενος και χαίρομαι που γίνεται εδώ, στο Misano. Είμαι ενθουσιασμένος κι ανυπομονώ μετά την καλή μάχη στο Silverstone».

 

«Είναι καλό να έρχεσαι εδώ σε καλή κατάσταση και θα είμαστε χαρούμενοι με ένα δυνατό αποτέλεσμα. Έχω καλή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα ναι, αλλά πιστεύω ότι η πίστα θα είναι πιο εύκολη για εμάς».

Επόμενο άρθρο »

Misano MotoGP: ΕΔ1 - ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Θα δούμε...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα