• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Σε γνώριμα εδάφη!
Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στο Brno
Νέα 17/08/2016 - 11:42

Το επόμενο Grand Prix θα διεξαχθεί σε μια γνώριμη πίστα για σχεδόν όλους τους αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών: στο θρυλικό Brno!

 

Μάλιστα φέτος εκεί είναι που αυτή την Κυριακή θα συμπληρωθούν 400 Grand Prix στη σύγχρονη εποχή του MotoGP, σε μια πίστα με τεράστια απήχηση στο κοινό!

 

Ο Marc Marquez είναι αυτός που προηγείται στο Πρωτάθλημα, καθώς το paddock της μεγάλης κατηγορίας έκανε το ταξίδι προς τα νότια, από την Αυστρία στην Τσεχία.

 

Ο Ισπανός, αν και δεν του αρέσει ιδιαίτερα η Τσέχικη πίστα, έχει καλή παράδοση εκεί και παράλληλα 43 βαθμούς διαφοράς από τον δεύτερο για να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο.

 

Μετά από των περιορισμό των «ζημιών» στην Αυστρία, ο Marquez φτάνει σε μια πίστα που δεν έχει κερδίσει τα τελευταία δυο χρόνια. Οι νίκες πάντως δεν χρειάζονται στον Ισπανό...

 

Άλλωστε αρκεί να είναι συνεχώς δεύτερος από τώρα μέχρι την Valencia για να εξασφαλίσει τον τρίτο του Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία, μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια!

 

Ένας από τους αντιπάλους του που έχει αξιοζήλευτο ρεκόρ στην Τσεχία, είναι ο Dani Pedrosa. Το 2012 πήρε μια τεράστια νίκη επί του Lorenzo σε μια επική μάχη στον τελευταίο γύρο του αγώνα.

 

Το 2014 ήταν αυτός που κατάφερε να σταματήσει το τρομερό σερί των δέκα συνεχόμενων νικών του Marc Marquez στο Πρωτάθλημα, ενώ πέρυσι ένας τραυματισμός την Παρασκευή τον ταλαιπώρησε την ημέρα του αγώνα.

 

Πάντως ο Ισπανός βετεράνος του HRC παραμένει αισιόδοξος για τις δυνατότητές του στο Brno, σε μια πίστα που του αρέσει από την πρώτη στιγμή που την είδε!

 

Ο Jorge Lorenzo σταμάτησε τη «μαύρη περίοδο» (όπως χαρακτήρισε τους τρεις προηγούμενους Γύρους) στην Αυστρία, κατορθώνοντας να ανέβει στο βάθρο πίσω από τις κυρίαρχες Ducati.

 

Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο κέρδισε σε αυτοπεποίθηση, αλλά και σε βαθμούς καθώς μείωσε τη διαφορά του από τον Marquez και αύξησε τη διαφορά του από τον Rossi.

 

Πέρα απ’ αυτό, ο Jorge θα βρεθεί σε μια πίστα όπου πέρυσι είχε καταφέρει να πάρει μια από τις φοβερές του νίκες, οδηγώντας την κούρσα από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος!

 

Εντυπωσιακό είναι το ρεκόρ του Valentino Rossi στην πίστα του Brno, συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης νίκης της τεράστιας καριέρας του που έγινε εκεί το 1996 στα 125cc!

 

Τα τελευταία χρόνια πάντως, μετά την επιστροφή του στην Yamaha, είναι αλήθεια ότι δυσκολεύεται αρκετά με τους Ισπανούς που κυριαρχούν εκεί, έχοντας ως καλύτερό του αποτέλεσμα την τρίτη θέση (2014-2015).

 

Μια διαφορετική πρόκληση περιμένει το δίδυμο της Ducati, τους Andrea Iannone και Andrea Dovizioso στην Τσεχία. Μετά την εκπληκτική νίκη του Iannone στην Αυστρία, η πίστη στις δυνατότητές τους είναι μεγαλύτερη.

 

Οι βάσεις σίγουρα μπήκαν στην Αυστρία με τους κόκκινους να κάνουν το 1-2 σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας για πρώτη φορά από το 2007! Μένει να δούμε πως θα συνεχίσουν από αυτό το μεγάλο, πρώτο, βήμα που έγινε.

 

Ο Vinales μπορεί να μην κατάφερε στην Αυστρία να δώσει μάχες για μια καλύτερη από την έκτη θέση, όμως και πάλι η εμφάνισή του ήταν εξαιρετική με δεδομένα τα προβλήματα της GSX-RR.

 

Από την άλλη ο Aleix Espargaro θα ελπίζει τα πράγματα να πάνε καλύτερα γι’ αυτόν στην Τσεχία, καθώς στην Αυστρία έσπασε ένα δάχτυλό του και έφτασε στο Brno με ελάχιστες ημέρες ξεκούρασης.

 

Στους δορυφορικούς πρώτος είναι ο Pol Espargaro, ο οποίος θα θέλει να αφήσει πίσω του την Αυστρία, όπου ήταν δέκατος αλλά και πάνω από 7δ πίσω από τον Bradley Smith.

 

Ο πιο κοντινός του αντίπαλος στη μάχη για την ανάδειξη του καλύτερου δορυφορικού είναι ο Hector Barbera, ο οποίος στην Αυστρία έκανε ένα ολέθριο λάθος και είδε την μαύρη σημαία του αποκλεισμού.

 

Ο Miller ελπίζει ότι - μετά την πτώση του στο ζέσταμα της Αυστρίας που τον τραυμάτισε και δεν πήρε μέρος στον αγώνα - θα είναι σχετικά έτοιμος για το Γύρο στην Τσεχία.

 

Από την πλευρά του ο Danilo Petrucci, σε μια πολύ μέτρια εμφάνιση στην Αυστρία, εξανάγκασε σε πτώση τον Laverty στον τελευταίο γύρο του αγώνα και θα ξεκινήσει τρεις θέσεις πίσω στο σχηματισμό εκκίνησης του Brno, ενώ πήρε κι ένα πόντο στην αγωνιστική του άδεια.

 

Δείτε τις ώρες των μεταδόσεων όλων των κατηγοριών, εδώ

Επόμενο άρθρο »

KTM: Μπορούμε ν’ αγωνιστούμε και τώρα!

« Προηγούμενο άρθρο

Laverty: Πολύ κοντά στα SBK-Motul

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA