• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Εκπλήξεις στην Αυστρία;
Τέλειωσε το καλοκαιρινό διάλειμμα, έτοιμοι για δράση!
Νέα 10/08/2016 - 10:52

Μετά από τρεις εβδομάδες χαλάρωσης, οι ομάδες, οι αναβάτες και οι θεατές είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στη δράση! Η αναμονή τελείωσε και σε λίγες ώρες θα ξεκινήσει το Grand Prix της Αυστρίας!

 

Το MotoGP πηγαίνει στη συγκεκριμένη χώρα για πρώτη φορά μετά το 1997, με μόνο τον Valentino Rossi να έχει αγωνιστεί σε GP στο παρελθόν στην Αυστρία. Ο Ιταλός θρύλος ήταν 2ος στα 125cc στην παλιά πίστα Spielberg.

 

Ο μεγάλος νικητής της Ολλανδίας, Jack Miller, είναι ο μόνος που έχει αγωνιστεί στην καινούργια χάραξη της πίστας, αλλά όχι σε GP. Ήταν το 2011 όταν αγωνιζόταν στο Γερμανικό Πρωτάθλημα (IDM) στα 125cc που πήρε και το Πρωτάθλημα.

 

Πάντως σχεδόν όλοι οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας φτάνουν στην πίστα με μια κάποια εμπειρία, χάρη στο πρόσφατο διήμερο τεστ που έγινε εκεί στα τέλη Ιουλίου.

 

Οι χρόνοι στο τεστ κυμάνθηκαν από το 1:23 και πάνω, κάτι που μας δίνει ένα μικρό σημείο αναφοράς για το επερχόμενο Grand Prix. Στο τεστ κυριάρχησαν οι Ducati, ενώ οι κόκκινοι θα έχουν και έξτρα παρουσία με τον Pirro να αγωνίζεται ως έκτακτη συμμετοχή.

 

Η κυριαρχία των Ducati ήταν αναμφίβολη, ωστόσο από τις δοκιμές έλειπαν οι Marc Marquez και Dani Pedrosa, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιούς θα ευνοήσουν τα ολοκαίνουργια ελαστικά που φέρνει η Michelin για το συγκεκριμένο Γύρο.

 

Ο Marquez ξεκινά το δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος - σε πίστες γενικότερα που ευνοούν στη θεωρία την Honda - έχοντας ένα προβάδισμα 48β επί του δεύτερου και χωρίς ιδιαίτερο άγχος.

 

Αυτό δεν μπορούμε να πούμε ότι ισχύει για τους Rossi και Lorenzo που προέρχονται από δυο άσχημα GP σε Ολλανδία και Γερμανία, όπου όχι μόνο δεν ανέβηκαν στο βάθρο, αλλά δεν ήταν καν μέσα στην πρώτη πεντάδα! Αυτή είναι η χειρότερη επίδοση για την εργοστασιακή Yamaha από το τέλος του 2007.

 

Ο Maverick Vinales, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να απειλήσει τις Ducati βάσει της εικόνας των διήμερων δοκιμών στην πίστα. Ωστόσο τόσο ο ίδιος, όσο και ο Espargaro θα εύχονται ο αγώνας να γίνει στο στεγνό, καθώς η GSX-RR δεν τα πάει καλά στο βρεγμένο.

 

Μαζί με την Repsol Honda, απούσα από το τεστ ήταν και η Tech3 των Pol Espargaro και Bradley Smith. Μπορείτε να δείτε τις ώρες των τηλεοπτικών μεταδόσεων, πατώντας εδώ.

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Νέα πίστα

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Κερδισμένοι και Χαμένοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα