• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Κερδισμένοι και Χαμένοι
Στο πρώτο μισό της σεζόν
Νέα 09/08/2016 - 21:01

Οι κερδισμένοι

Το 2013 ήταν - με διαφορά - η καλύτερη σεζόν του Takaaki Nakagami στην Moto2 και μάλιστα δεν έλειπαν τότε και κάποιες φωνές που ζητούσαν ν’ ανέβει αμέσως στη μεγάλη κατηγορία!

 

Ωστόσο το 2014 και το 2015 ο Ιάπωνας έδειξε ένα τελείως διαφορετικό, προς το χειρότερο δυστυχώς, πρόσωπο. Πέρυσι, μετά τους πρώτους εννέα αγώνες της σεζόν είχε 32β και καλύτερό του αποτέλεσμα μια 7η θέση.

 

Ευτυχώς - για το Πρωτάθλημα και τον ανταγωνισμό της Moto2 - ο Nakagami επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο φέτος, έχοντας στο πρώτο μισό 83 βαθμούς!

 

Έχει καταφέρει να πάρει την πρώτη του νίκη και είναι ο πιο βελτιωμένος αναβάτης της κατηγορίας, μετά τους πρώτους εννέα αγώνες. Οι 83β που έχει πάρει είναι ακόμα πιο εντυπωσιακοί, αν αναλογιστεί κανείς ότι έπεσε σε Τέξας και Γερμανία.

 

Το 2014 ήταν η χρονιά που ήρθε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Hafizh Syahrin και βελτιώνεται χρονιά με τη χρονιά. Αυτό φαίνεται φέτος, όπου έχει καταφέρει να υπερδιπλασιάσει τους βαθμούς του, σε σχέση με πέρυσι.

 

Ο Μαλαίσιος είχε 34β στο ίδιο διάστημα πέρυσι, ενώ το 2016 έχει καταφέρει να μαζέψει 69! Είναι πολύ κοντά στο να πάρει το πρώτο του βάθρο, ενώ το παρατσούκλι του είναι «Το Ψάρι» για την ικανότητά του στο βρεγμένο.

 

Για το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του, ο Axel Pons είχε τη φήμη ενός αναβάτη επιρρεπή στις πτώσεις. Όμως από τα τέλη του 2015 έχει αρχίσει ν’ αλλάζει.

 

Φέτος συνεχίζει να έχει την ίδια ήρεμη προσέγγιση στους αγώνες, όπου οι πτώσεις του έχουν μειωθεί σημαντικά. Πέρυσι είχε μόλις 9β στους πρώτους εννέα αγώνες, ενώ φέτος έχει συγκεντρώσει 34β!

 

 

Οι χαμένοι

Για τον Xavier Simeon η αλλαγή μοτοσυκλέτας - με πλαίσιο της Speed Up - δεν δούλεψε όπως για παράδειγμα για τον Simone Corsi. Το 2015, πάνω σε Kalex, είχε πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του στην Γερμανία.

 

Όμως το 2016 δεν είναι, μέχρι στιγμής, καλό για τον Βέλγο, ο οποίος έχει μαζέψει μόνο 28β. Σε σχέση με πέρυσι υπολείπεται 56β και δυο βάθρα και είναι ο μεγαλύτερος χαμένος της κατηγορίας, για την ώρα.

 

Πλάι στον Simeon είναι ο Julian Simon, ο ομόσταυλός του, ο οποίος παραμένει στην ομάδα του Qatar, με την ίδια μοτοσυκλέτα και για φέτος. Ωστόσο έχει πάρει 21β λιγότερους σε σχέση με το 2015.

 

Δεν έχει δείξει την ίδια σταθερότητα, ωστόσο τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή των 125cc το 2009, μιας και στο Sachsenring επέστρεψε στο βάθρο!

 

Η τελευταία περίπτωση είναι περισσότερο αμφιλεγόμενη, καθώς στους χαμένους - καθαρά από βαθμοθηρικής άποψης - είναι και ο Johann Zarco, ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της κατηγορίας.

 

Σε σχέση με πέρυσι χάνει 28β στο σύνολο, όμως - όπως και το 2015 - είναι αυτός ο οποίος έκλεισε το πρώτο μισό της σεζόν στην πρώτη θέση. Οι βαθμοί του είναι λιγότεροι μεν, αλλά έχει 4 νίκες στους πρώτους 9 αγώνες φέτος, έναντι 3 πέρυσι!

 

Πάντως με τρεις νίκες στους τελευταίους τέσσερεις αγώνες του πρώτου μισού, ο Γάλλος άσος δείχνει έτοιμος να αναλάβει για τα καλά τα ηνία της κατηγορίας και να μην πέσει από την 1η θέση μέχρι και τον τελευταίο αγώνα!

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Εκπλήξεις στην Αυστρία;

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα ελαστικά για το GP της Αυστρίας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα