• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Suzuka: Η Yamaha μπροστά την Παρασκευή
Ξεκίνησε με το δεξί τον 8ωρο Αγώνα στην Ιαπωνία
Νέα 29/07/2016 - 15:06

Η ομάδα της Yamaha - με τους Pol Espargaro, Katsuyuki Nakasuga και Alex Lowes - μπήκε δυνατά στην Suzuka και πήρε την 1η θέση την Παρασκευή.

 

Μετά τα ελεύθερα της Πέμπτης, όπου και πάλι η Yamaha είχε πάρει την 1η θέση, είχαμε ανά δυάδες έξι 20λεπτες κατατακτήριες περιόδους.

 

Ο δοκιμαστής της Yamaha, Nakasuga, μπήκε δυνατά κι έκανε τον πρώτο χρόνο κάτω από τα 2:07 και στη συνέχεια ήρθε ο Espargaro για να κρατήσει πρώτη την Yamaha, αν και με λίγο χειρότερο χρόνο.

 

Στη συνέχεια ο Alex Lowes δεν κατάφερε - επειδή έπεσε - να πάρει μια τρίτη πρώτη θέση για την Yamaha, με τον Takahashi της Honda να παίρνει την 1η θέση, αν και με χρόνο μόλις στο 2:08.373.

 

Μετά από ένα διάλειμμα μερικών ωρών ξεκίνησαν οι άλλες τρεις περίοδοι κατατακτηρίων. Στην πρώτη ο Nakasuga κατάφερε να νικήσει τον Tsuda της Suzuki.

 

Ο τελευταίος προσπάθησε να αντεπιτεθεί μετά από μια πτώση, χωρίς όμως επιτυχία. Και σ’ αυτή την περίοδο, οι χρόνοι δεν έπεσαν κάτω από το 2:08.

 

Στην προτελευταία περίοδο κατατακτηρίων ο Leon Haslam έκανε 2:07.563 και έβαλε την Kawasaki στην πρώτη θέση! Στην έκτη και τελευταία περίοδο ήταν η ώρα του Takahashi.

 

Ο Ιάπωνας πήρε την πρώτη θέση και παραλίγο να έπεφτε και αυτός κάτω από το 2:07, ενώ άφησε πίσω του σχεδόν εφτά δέκατα τον Lowes!

 

Στην ομάδα της Honda έχουμε τους Takahashi, Michael Van der Mark και Nicky Hayden ενώ στην Suzuki τους Josh Brookes, Tsuda και Noriyuki Haga.

 

Ο σκοπός των σημερινών κατατακτηρίων ήταν για να βγουν οι 10 καλύτεροι που θα αγωνιστούν αύριο για την pole position.

 

Στους συνδυασμένους χρόνους ο Nakasuga - ο μόνος με χρόνο κάτω από 2:07 - έδωσε την 1η θέση στην Yamaha χάρη στο 2:06.908.

 

Η διαφορά της Yamaha από τη δεύτερη Honda ήταν μόλις στο ένα δέκατο! Η ημέρα τελείωσε με μια περίοδο τη νύχτα, για να είναι οι οδηγοί πιο κοντά στις συνθήκες που θα επικρατούν στο τέλος του Κυριακάτικου αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Η 2 της Αυστρίας;

« Προηγούμενο άρθρο

Συνέντευξη Suppo: Μέρος 2ο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα