• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Η 2 της Αυστρίας;
Είναι πολύ επικίνδυνη στροφή
Νέα 29/07/2016 - 17:47

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Jorge Lorenzo για την 2η στροφή της πίστας Red Bull Ring, την οποία περιγράφει ως «πολύ επικίνδυνη».

 

Νωρίτερα μέσα στον Ιούλιο, οι περισσότεροι από τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας ήταν στην Αυστριακή πίστα για ένα διήμερο τεστ.

 

Πρώτος ο Casey Stoner εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ασφάλεια της πίστας, ενώ μετά το τεστ συμφώνησε μαζί του και ο Lorenzo!

 

Ο Ισπανός επισήμανε ως πολύ επικίνδυνη την σφιχτή δεξιά δεύτερη στροφή της πίστας, αλλά τόνισε και ότι «...υπάρχουν 3-4 στροφές που είναι πολύ επικίνδυνες για μια μοτοσυκλέτα MotoGP».

 

«Για μένα όμως χειρότερη είναι η δεύτερη κι αυτό επειδή φτάνεις με 340-350χλμ/ώρα και στα φρένα, που ξεκινάς λίγο να πηγαίνεις αριστερά, τα προστατευτικά είναι πολύ κοντά στην πίστα».

 

«Αν σου κλειδώσει το μπροστινό στα φρένα και η μοτοσυκλέτα πάει κατευθείαν στα προστατευτικά, τότε μιλάμε για μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα άλλα σημεία της πίστας, τα οποία θεωρεί επικίνδυνα.

 

«Στα άλλα σημεία φρένων δεν γέρνεις κι έτσι είναι λιγότερο επικίνδυνα, αλλά γενικά δεν είναι η ιδανική κατάσταση».

 

«Στην τελευταία στροφή, στην έξοδο, αν έχεις highside μπορεί να χτυπήσεις στα προστατευτικά. Σίγουρα δεν είναι η πιο ασφαλής πίστα του Πρωταθλήματος».

Επόμενο άρθρο »

Suzuka: Η Yamaha στην pole!

« Προηγούμενο άρθρο

Suzuka: Η Yamaha μπροστά την Παρασκευή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα