• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Test: Με ρολό κουζίνας!!
Έτσι στέγνωσαν την πίστα της Μαλαισίας!
Νέα 11/07/2016 - 10:12

Την Παρασκευή και το Σάββατο έγινε το τεστ στην πίστα της Μαλαισίας από τους δοκιμαστές της Ducati, της Honda και της Yamaha.

 

Η Sepang ασφαλτοστρώθηκε μετά το χειμερινό τεστ που έγινε εκεί τον Φλεβάρη και οι ομάδες με την Michelin ήθελαν τα δεδομένα από το τεστ για να προετοιμαστούν καλύτερα για το GP του Οκτώβρη.

 

Στην πίστα βρέθηκαν οι Michele Pirro της Ducati - ο οποίος πριν λίγα 24ωρα έγινε 30χρ - ο Cruthclow για την Honda και ο Colin Edwards για την Yamaha!

 

Ήδη από την πρώτη ημέρα οι εντυπώσεις των οδηγών ήταν πολύ καλές όσον αφορά στη νέα άσφαλτο, η οποία όμως σε μερικά σημεία δεν στεγνώνει καθόλου καλά!

 

Ήταν χαρακτηριστικό ότι τη νύχτα πριν ξεκινήσει το τεστ έβρεχε στην Μαλαισία και τα συγκεκριμένα σημεία παρέμεναν με νερό σε όλη τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του τεστ!

 

Έτσι τη δεύτερη ημέρα είχαμε περισσότερο δραστικές λύσεις, με τους ανθρώπους της πίστας να χρησιμοποιούν... ρολό κουζίνας στην άσφαλτο!!

 

Η παραπάνω φωτογραφία από το «αδελφό» gpone.com τα λέει όλα!

 

«Οι δοκιμές τέλειωσαν και πήγαν καλά», σχολίασε ο Pirro της Ducati. «Το πρόβλημα με τα νερά σε μερικά σημεία, ειδικά στην 9, παρέμεινε».

 

«Με το ρολό κουζίνας απορροφήθηκε το νερό και μετά το μεσημεριανό διάλειμμα η πίστα ήταν στεγνή, αν και βρώμικη».

 

Έτσι και οι τρεις οδηγοί είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν το πρόγραμμά τους. Ο Pirro έκανε περίπου 80 γύρους αλλά και μια καλή προσομοίωση αγώνα.

 

Μικρές προσομοιώσεις έκανε και την πρώτη ημέρα, όπως και οι υπόλοιποι, κυρίως για να δουν τη συμπεριφορά των Michelin στη νέα άσφαλτο.

 

Κανονική προσομοίωση έκανε πάντως μόνο ο Pirro, με τον Edwards να σταματά στους 14 συνεχόμενους γύρους. Ο Crutchlow έκανε μικρές προσομοιώσεις και τη 2η ημέρα.

 

Οι χρόνοι - δεν δόθηκαν επίσημα - ήταν περίπου στο χαμηλό 2:02 από τη στιγμή που στέγνωσε η πίστα. Την πρώτη ημέρα, για να γίνει η σύγκριση, με την πίστα βρεγμένη σε κάποια σημεία ήταν στο 2:03!

 

Πιο γρήγοροι ήταν οι Pirro και Crutchlow, αλλά εντύπωση προκαλεί ότι ο «παλιός» Edwards ήταν μεν πίσω τους, αλλά μόνο για μερικά δέκατα!

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul: Δύσκολος αλλά διασκεδαστικός!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Laguna: Αγώνας 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα