• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Laguna: Αγώνας 2
25β για Sykes, εγκατέλειψε ο Rea!
Νέα 11/07/2016 - 09:05

Ο Tom Sykes κατάφερε να μειώσει αρκετά το προβάδισμα του Jonathan Rea στη βαθμολογία, νικώντας στο δεύτερο αγώνα της Laguna Seca με τον Ιρλανδό να εγκαταλείπει!

 

Ο οδηγός της Kawasaki εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τι τεχνικό πρόβλημα του ομόσταυλού του, μειώνοντας τη μεταξύ τους διαφορά στη βαθμολογία στους 46β!

 

Ο δεύτερος αγώνας διακόπηκε στην αρχή μετά από πτώση του Pawel Szkopek στην 6 και ξεκίνησε εκ νέου μετά από λίγο.

 

Στην επανέναρξη ο Rea μπήκε αποφασισμένος και στον 4ο γύρο πέρασε με ωραία κίνηση τους Sykes και Giugliano στην Corkscrew για να περάσει πρώτος.

 

Πιέζοντας για να κάνει διαφορά είχε μια έξοδο από την πίστα, αλλά κατάφερε να ξαναμπεί  στη 10η θέση.

 

Όμως αυτή η έξοδος ήταν μοιραία, καθώς μισό γύρο αργότερα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει οριστικά τον αγώνα για πρώτη φορά φέτος.

 

Στον αγώνα ο Sykes προσπαθούσε να ξεφύγει από το δίδυμο της Ducati που τον ακολουθούσε, όμως τόσο ο Giugliano όσο και ο Davies τον πίεσαν μέχρι το τέλος.

 

Ο Sykes διατήρησε τη ψυχραιμία του και πήρε τελικά την 5η φετινή του νίκη για να καλύψει ένα σημαντικό έδαφος στο βαθμολογικό πίνακα από τον Rea!

 

Με τη νίκη να πηγαίνει στον Sykes, ο Giugliano έπρεπε να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση και ο Davies με την τρίτη. Λιγότερα από οχτώ δέκατα χώριζαν τους τρεις πρώτους!

 

Πολύ πιο πίσω τερμάτισε ο Xavi Fores με την Ducati του που πήρε την εντυπωσιακή τέταρτη θέση, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά φέτος στην Laguna.

 

Πίσω του ο Nicky Hayden (Honda) που κέρδισε για λίγο στη γραμμή τερματισμού τον Jordi Torres (BMW).

 

Ο Michael Van der Mark της Honda είχε μια έξοδο αλλά κατάφερε να ανακάμψει και πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην έβδομη θέση.

 

Ο Canepa - στη θέση του Guintoli στην Yamaha - είχε μια περίεργη στιγμή στο τέλος με τον ομόσταυλό του, Lowes, αλλά τερμάτισε 8ος.

 

Ο Canepa ήταν μπροστά από τον Lowes στον τελευταίο γύρο, με τον τελευταίο να προσπαθεί να περάσει μπροστά από τον Ιταλό από την εσωτερική.

 

Ένα μικρό lowside του Lowes παραλίγο να στοιχίσει μια πτώση και στον Canepa, ο οποίος τη γλύτωσε.

 

Ο Lowes πάντως κατάφερε να σηκώσει την τραυματισμένη R1 του και να περάσει εν τέλει τη γραμμή τερματισμού στην 14η θέση παίρνοντας 2β.

 

Οι West (Kawasaki) και Ramos (Kawasaki) μπήκαν στη δεκάδα. Οι De Angelis, Brookes και Camier δεν συμμετείχαν στον δεύτερο αγώνα λόγω πτώσης ή τεχνικών προβλημάτων στον πρώτο.

Επόμενο άρθρο »

Sepang Test: Με ρολό κουζίνας!!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Laguna: Αγώνας 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα