• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
AMA SUPERBIKES: Ο Mat Mladin αποσύρεται από τους αγώνες!
Τέλος εποχής για τον Αυστραλό.
Νέα 03/08/2009 - 04:58

Μερικά ονόματα είναι μεγάλα όσο και το ίδιο το άθλημα, και όταν αποχωρούν, μέρος του αθλήματος πεθαίνει μαζί τους. Στην περίπτωση του and Mat Mladin αυτό ισχύει σίγουρα! Ο Αυστραλός super star ανακοίνωσε την αναμενόμενη αποχώρησή του από τους αγώνες, στο τέλος της σεζόν του 2009.

 

Ο Mladin κυριαρχεί στους αμερικάνικους αγώνες μοτοσυκλέτας, για περισσότερο από μια δεκαετία, έχοντας κατακτήσει έξι τίτλους AMA Superbikes - και βρίσκεται στο δρόμο για τον έβδομο – καθώς και 82 νίκες. Χρειάστηκε το ταλέντο του Ben Spies όπως και αρκετή τύχη, για να αμφισβητηθεί η ολική κυριαρχία του Αυστραλού. Ο Spies κατέκτησε τον τίτλο AMA Superbikes του 2007, με μόλις ένα βαθμό διαφορά, και του 2008, μετά από αμφιλεγόμενες αποφάσεις, που ακύρωσαν τον Mladin, λόγω ενός στροφάλου που βρέθηκε εκτός προβλεπόμενων προδιαγραφών. Μετά τη μετάβαση του Spies στο Πρωτάθλημα World Superbikes, ο Mladin επανήλθε στην κορυφή, και η επικείμενη αποχώρησή του αφήνει σίγουρα ένα μεγάλο κενό στο θεσμό.

Mladin 2
Mladin 2

 

Οι λόγοι για την απόσυρση του Mladin είναι πολύ και διάφοροι. Κυρίως όμως, οφείλεται στην κόντρα του Αυστραλού με το Daytona Motorsports Group, που ανέλαβε τη διοργάνωση του θεσμού στις αρχές του 2008. , σε σχέση με θέματα ασφάλειας των αγωνιζόμενων. Η απόφαση να προστεθούν στο Πρωτάθλημα οι μάλλον επικίνδυνοι αγώνες του Heartland Park Topeka και του New Jersey Motorsports Park, με σκοπό να πραγματοποιηθούν και κάποιοι αγώνες υπό βροχή, ξεσήκωσαν τις αντιδράσεις πολλών αναβατών, και συνέβαλαν σημαντικά στην απόφαση του Μladin να αποσυρθεί.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, o Mat Mladin ήταν ιδιαίτερα επίμονος και σχολαστικός σε ότι είχε να κάνει με την ασφάλεια των αγώνων.

Επόμενο άρθρο »

STONER: Δοκίμασε ελαφρύτερο συμπλέκτη.

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Φουντώνει ο ανταγωνισμός για το βραβείο της BMW M

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα