• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar Ειδική 9
Εντυπωσιακός ο Price!
Νέα 13/01/2016 - 12:37

Το απόλυτο αφεντικό της ένατης ειδικής ήταν ο Toby Price, με τον αναβάτη της Red Bull KTM να παίρνει τη νίκη με διαφορά πάνω από εφτά λεπτά από τον δεύτερο!

 

Ο Kevin Benavides της Honda τερμάτισε πίσω από τον Αυστραλό, με τον Stefan Svitko της ΚΤΜ να παίρνει την τρίτη θέση.

 

 Έτσι ο Price διατηρεί την πρωτοπορία στη γενική κατάταξη, με τον Svitko να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση και τον Quintanilla (Rockstar Husqvarna) στην τρίτη.

 

Η ένατη ειδική αποτέλεσε το πρώτο μισό του δεύτερου μαραθωνίου του φετινού Dakar και ήταν μια σύντομη αλλά εξαιρετικά σκληρή διαδρομή μέσα στους αμμόλοφους της Fiambala.

 

Το κλειδί της επιτυχίας ήταν η πλοήγηση, ενώ επιπρόσθετος βαθμός δυσκολίας ήταν και η ζέστη που επικρατούσε, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40-45o C! Ήταν τόσο αποπνικτική η ατμόσφαιρα, που οι διοργανωτές μείωσαν τη διάρκεια της ειδικής.

 

Ο Price ξεκίνησε για μια ακόμη φορά πρώτος και γρήγορα φάνηκε ότι και η 9η Ειδική θα ήταν προσωπική του υπόθεση.

 

Στην αρχή ο Paulo Goncalves του HRC έδειξε ότι θα είναι υπολογίσιμος αντίπαλος για τον Price, ωστόσο μετά το πρώτο checkpoint άρχισε να πέφτει η απόδοσή του και να χάνει θέσεις.

 

Στο δεύτερο checkpoint έγινε γνωστό ότι ο Goncalves είχε πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του και συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Antoine Meo (ΚΤΜ),  ένα κομμάτι δέντρου είχε σπάσει το ψυγείο του!

 

Ένα σενάριο που κανείς διαγωνιζόμενος δεν θέλει και ειδικά όταν είσαι στον μαραθώνιο, καθώς εκεί δεν επιτρέπεται η βοήθεια από τα συνεργεία υποστήριξης των αναβατών.

 

Επιτρέπεται όμως η βοήθεια των συναθλητών κι έτσι ο Goncalves δούλεψε ασταμάτητα με τον Paolo Ceci χτες, σε μια προσπάθεια να είναι έτοιμος για τη σημερινή 10η Ειδική.

 

Εν τω μεταξύ ο Price μεγάλωνε συνεχώς τη διαφορά του από τους πίσω, αποδεικνύοντας ότι αν συνεχίσει έτσι και δεν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, πολύ δύσκολα θα τον κερδίσει κάποιος.

 

Το εντυπωσιακό με τον Toby Price ήταν ότι παρά το γεγονός ότι η χτεσινή ειδική με τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν ήταν ενδεχομένως μια από τις σκληρότερες στην ιστορία του Dakar, αυτός προς το τέλος ανέβασε κι άλλο το ρυθμό του!

 

Εν τέλει βέβαια η όλη ενέργεια που έχασε πήγε χαμένη, καθώς οι διοργανωτές αποφάσισαν - ύστερα και από τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισαν αρκετοί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών - να σταματήσει η Ειδική στο δεύτερο checkpoint.

 

«Τα καταφέραμε αρκετά καλά», ξεκίνησε να λέει στους δημοσιογράφους ο Toby Price. «Κάναμε μερικά λαθάκια και κάποια στιγμή χάθηκα, αλλά γρήγορα βρήκα το δρόμο και συνέχισα».

 

«Κατά τ’ άλλα ήταν μια πολύ καλή ημέρα. Η πλοήγηση έκρυβε παγίδες και ήταν καλό που δεν χαθήκαμε στο τέλος. Οπωσδήποτε και η ζέστη που επικρατούσε ήταν αφόρητη».

 

«Θα προετοιμαστούμε όμως για αύριο, θα πάρουμε λίγο αέρα και θα είμαστε έτοιμοι. Ήταν καλή ημέρα. Δεν έχω παράπονο».

 

«Πέρασα το σημείο τερματισμού (σ.σ. το CP2) και συνέχισα, αλλά ακύρωσαν όλη την υπόλοιπη διαδρομή. Κρίμα, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα».

 

Τη στιγμή της ακύρωσης και της λήξης της 9ης ειδικής, ο Quintanilla ήταν τέταρτος, με τον ανεβασμένο στις τελευταίες ειδικές - Ricky Brabec του HRC - να ακολουθεί στην πέμπτη θέση.

 

Η θέση αυτή του Brabec είναι η καλύτερή του στο Rally Dakar, με αποτέλεσμα να μπει στη δεκάδα των καλύτερων της γενικής κατάταξης και συγκεκριμένα στην 8η θέση.

 

Ο Antoine Meo της KTM τερμάτισε στην έκτη θέση, με τον Adrien Van Bevern (Yamalube Yamaha) να είναι έβδομος, τον Gerard Farres (KTM) όγδοο και τους Helder Rodrigues (Yamaha) και Armand Monleon (KTM) να κλείνουν τη δεκάδα.

 

Αποτελέσματα 9ης Ειδικής

 1. Toby Price (KTM) AUS – 2:24:19

 2. Kevin Benavides (Honda) ARG – 2:31:29

 3. Stefan Svitko (KTM) SVK – 2:34:52

 4. Pablo Quintanilla (Husqvarna) CHL – 2:35:07

 5. Ricky Brabec (Honda) USA – 2:35:22

 6. Antoine Meo (KTM) FRA – 2:36:12

 7. Adrien van Beveren (Yamaha) FRA – 2:38:42

 8. Gerard Farres Guell (KTM) ESP – 2:38:57

 9. Helder Rodrigues (Yamaha) PRT – 2:40:19

 10. Armand Monleon (KTM) ESP – 2:40:57

 

Η γενική κατάταξη μετά το τέλος της 9ης Ειδικής

 1. Toby Price (KTM) AUS – 29:53:15

 2. Stefan Svitko (KTM) SVK – 30:18:02

 3. Pablo Quintanilla (Husqvarna) CHL – 30:25:29

 4. Kevin Benavides (Honda) ARG – 30:26:20

 5. Antoine Meo (KTM) FRA – 30:33:52

 6. Helder Rodrigues (Yamaha) PRT – 30:40:06

 7. Gerard Farres Guell (KTM) ESP – 30:45:25

 8. Ricky Brabec (Honda) USA – 30:55:57

 9. Adrien van Beveren (Yamaha) FRA – 31:01:25

 10. Alessandro Botturi (Yamaha) ITA – 31:10:32

Επόμενο άρθρο »

Video: Dakar Ειδική 9

« Προηγούμενο άρθρο

Μένουν Marquez-Pedrosa;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA