• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ξεκινάει το Rally Dakar!
Δεύτερο μόνο από το MotoGP!
Νέα 02/01/2016 - 16:34

Το Rally Dakar ξεκινά επίσημα σήμερα από το Buenos Aires και ολοκληρώνεται μετά από δύο εβδομάδες στο Rosario της Αργεντινής.

 

Η σημασία του συγκεκριμένου αγώνα για τους κατασκευαστές είναι μεγάλη, αρκεί να θυμηθούμε τα λόγια του Shuhei Nakamoto πέρυσι, όταν τόνιζε ότι το Dakar έρχεται δεύτερο μόνο πίσω από το MotoGP!

 

Φέτος διανύουμε την 38η φορά του θεσμού και την όγδοη κατά σειρά που ο αγώνας λαμβάνει χώρα στο έδαφος της Νότιας Αμερικής.

 

Πέντε κατασκευαστές θα πάρουν μέρος, με την Husqvarna να προστίθεται φέτος στους Honda, KTM, Yamaha και Sherco.

 

Ειδικά για τη φετινή σεζόν, οι διοργανωτές μας υπόσχονται ένα «...τέλειο ταξίδι και μια καταπληκτική περιπέτεια, πολύ κοντά στις ρίζες του θεσμού».

 

Από φέτος θα έχουμε δυο Μαραθώνιες ειδικές. Η πρώτη θα είναι στο Jujuy της Βολιβίας και οι αναβάτες δεν θα επιτρέπεται να επεμβαίνουν στις μοτοσυκλέτες τους.

 

Η δεύτερη Μαραθώνια ειδική θα λάβει χώρα στο Belén και θα έχει τον κλασικό περιορισμό όπου μόνο οι αναβάτες θα επιτρέπεται να δουλεύουν και να διορθώνουν τις μοτοσυκλέτες τους.

 

Οι συμμετέχοντες θα διανύσουν 9,332 χιλιόμετρα σε Αργεντινή και Βολιβία, από τα οποία τα 4,701 θα είναι οι αποφασιστικής σημασίας για την ανάδειξη του φετινού νικητή, ειδικές.

 

Μετά τη δεύτερή του θέση πέρυσι στο Rally, ο Paulo Goncalves του HRC φαντάζει ένα δυνατό φαβορί για το φετινό Αγώνα.

 

Τα πράγματα όμως δεν θα είναι εύκολα για τον Πορτογάλο, καθώς και η ΚΤΜ φαντάζει αποφασισμένη να διεκδικήσει με όλες τις δυνάμεις της τη νίκη.

 

Ο Marc Coma για την ΚΤΜ μπορεί να αποτελεί πια παρελθόν - πλέον είναι ο νέος Αθλητικός Διευθυντής του Dakar - όμως στις τάξεις της έχει γρήγορους και αποφασισμένους οδηγούς.

 

Ο Matthias Walkner είναι ένας από αυτούς, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Motocross, ενώ σημαντική είναι και η προσθήκη του Antoine Meo, Πρωταθλητής στο Cross Country Rally φέτος και πολλές φορές Πρωταθλητής Enduro στο παρελθόν.

 

Επιπρόσθετα, η KTM μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό και στους Toby Price, που ήταν τρίτος πέρυσι στο ντεμπούτο του, Laia  Sanz και Sam Sunderland που θεωρείται σπεσιαλίστας στην άμμο.

 

Η Yamaha θα βασιστεί στην εμπειρία του Helder Rodrigues που δούλεψε πραγματικά πολύ σκληρά στην εξέλιξη της νέας WR 450F, στον Ιταλό Alessandro Botturi και στους ταλαντούχους De Soultrait και Adrien Van Beveren.

 

Η Honda, πέρα από τον Goncalves, θα έχει στις τάξεις της τους Joan Barreda, Michael Metge, Paolo Ceci και τον νεαρό Αμερικανό Ricky Brabec, στον οποίο πιστεύουν πάρα πολύ.

 

Ο σκληρότερος αγώνας του κόσμου ξεκινά λοιπόν από σήμερα και μέσα από τις σελίδες του motograndprix.gr θα μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις!

 

Το πρόγραμμα

 

02/01: Έναρξη

 

03/01: Buenos Aires - Villa Carlos Paz

 

04/01: Villa Carlos Paz - Termas de Río Hondo

 

05/01: Termas de Río Hondo - Jujuy

 

06/01: Jujuy - Jujuy

 

07/01: Jujuy - Uyuni

 

08/01: Uyuni - Uyuni

 

09/01: Uyuni - Salta

 

10/01: Ξεκούραση στην Salta

 

11/01: Salta - Belén

 

12/01: Belén - Belén

 

13/01: Belén - La Rioja

 

14/01: La Rioja - San Juan

 

15/01: San Juan - Villa Carlos Paz

 

16/01: Villa Carlos Paz - Rosario

Επόμενο άρθρο »

Ανασκόπηση 2015: Bradley Smith

« Προηγούμενο άρθρο

Καλώς ήρθε το 2017!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα