• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ανασκόπηση 2015: Bradley Smith
Αξιολογώντας τους δέκα καλύτερους
Νέα 04/01/2016 - 10:09

Για τον Bradely Smith η περσινή χρονιά αποτελεί ορόσημο, αλλά και παράδειγμα για τους μελλοντικούς αστέρες του MotoGP πως μπορεί η αλλαγή νοοτροπίας να φέρει αποτελέσματα μέσα στις πίστες.

 

Ο Βρετανός άσος της Monster Tech3 ήταν εμφανώς αλλαγμένος, με την προσέγγισή του σε κάθε αγωνιστικό Σ/Κ να μην έχει σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι τουλάχιστον διέρρεαν οι πληροφορίες από το γκαράζ της ομάδας.

 

Η ηρεμία του και η αυτοσυγκράτηση, σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά στα χειμερινά τεστ, έφεραν ανέλπιστα αποτελέσματα, «μεταμορφώνοντας» τον Smith σε έναν αναβάτη ικανό να πάρει τον τίτλο του καλύτερου δορυφορικού για το 2015.

 

Έχοντας βρει ένα πολύ καλό βασικό set-up, ήταν έτοιμος για τις περισσότερες προκλήσεις κάθε πίστας, ενώ και η αλλαγή της νοοτροπίας του ήταν αμφίδρομη, μιας και οι άνθρωποι της ομάδας του είχαν περισσότεροι εμπιστοσύνη στον ίδιο.

 

Βέβαια όλα αυτά στη θεωρία. Στην πράξη τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα από τη στιγμή που άρχιζαν να έρχονται τα αποτελέσματα.

 

Το κλίμα άρχισε να αντιστρέφεται κι ενώ οι περισσότεροι είχαν το βλέμμα τους στραμμένο στον Pol Espargaro, πλέον ο Smith ήταν αυτός που έκλεβε την παράσταση.

 

Ο Βρετανός είχε καταφέρει - παράλληλα με τα αποτελέσματα μέσα στις πίστες - να κερδίσει και τους περισσότερους από τους επικριτές του, οι οποίοι πριν απέδιδαν την παρουσία του στην Monster Tech3 μόνο και μόνο στους χορηγούς που έφερνε.

 

Παρά το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν δεν είχε πρόσβαση στις αναβαθμίσεις που δίνονταν στον ομόσταυλό του, ο Smith έδινε την απάντησή του μέσα στην πίστα, κερδίζοντας τις περισσότερες φορές τον Espargaro.

 

Προς το τέλος της χρονιάς του βγήκε κι ένα παράπονο, από το γεγονός ότι παρά τα εξαιρετικά του αποτελέσματα, η Yamaha επέλεξε και πάλι με τον τρόπο της να δείξει την προτίμησή της στον Pol Espargaro, ανανεώνοντας πρώτα το δικό του συμβόλαιο.

 

Λίγο αργότερα ήρθε και η πολυπόθητη ανανέωση για τον Bradley Smith. Ίσως το πιο σημαντικό πάντως για τον Βρετανό, ήταν το γεγονός ότι πήρε διαβεβαιώσεις ότι θα έχει τα ίδια εξαρτήματα με τον ομόσταυλό του το 2016.

 

Η καλύτερη στιγμή του Βρετανού άσου το 2015 ήταν αναμφίβολα το βάθρο στο Misano, όταν και με λίγη δόση τύχης έμεινε στην πίστα με τα σλικ ελαστικά καθώς η βροχή σταματούσε και η άσφαλτος στέγνωνε και κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση.

 

Για το 2016 και με δεδομένο ότι θα έχει πλέον στη διάθεσή του τη μοτοσυκλέτα του ’15 που είναι πολύ περισσότερο παραμετροποιήσιμη, ο Smith θα έχει την ευκαιρία να κάνει ακόμα ένα βήμα μπροστά.

 

Τελική βαθμολογία: 8,5/10

Επόμενο άρθρο »

Dakar: Ειδική 1

« Προηγούμενο άρθρο

Ξεκινάει το Rally Dakar!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα