• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο πιο καλός ο μαθητής!
Οι «δάσκαλοι» του Maverick Vinales
Νέα 01/01/2016 - 16:03

Στην πρώτη του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, ο Maverick Vinales κατάφερε να πάρει τον Τίτλο του Rookie της σεζόν για τρίτη φορά στην καριέρα του, μετά τα 125cc και την Moto2.

 

Ο αναβάτης της Suzuki πήρε την 12η θέση στη βαθμολογία με 97 βαθμούς και για πολλούς αποτελεί το επόμενο μεγάλο όνομα του MotoGP!

 

Για να το καταφέρει αυτό έμαθε πέρυσι από τους καλύτερους, αλλά ας αφήσουμε τον ίδιο να μας πει για τους «δασκάλους» του το 2015!

 

Στον ένα γύρο

 

Νομίζω ότι ο Marquez είναι ο πιο γρήγορος στον ένα γύρο. Είναι πράγματι καταπληκτικό να τον βλέπεις να εκμεταλλεύεται όλες τις ευκαιρίες που του δίνονται. Από την πλευρά μας πιστεύουμε ότι κι εμείς κάναμε το καλύτερο δυνατό καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, με τα ελαστικά των κατατακτηρίων.

 

Σε ρυθμό

 

Πιθανότατα ο Jorge Lorenzo. Είναι πολύ σταθερός και το έδειχνε κάθε Σ/Κ το 2015, από τα πρώτα ελεύθερα μέχρι και την Κυριακή. Είναι ικανός να διατηρεί τον ίδιο ρυθμό σε όλο τον αγώνα και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.

 

Στις στροφές

 

Αναμφίβολα κι εδώ ο Jorge. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι ο καλύτερος στα φρένα από τους συμμετέχοντες - δεν φρενάρει ιδιαίτερα αργά - αλλά είναι απίστευτο το πως χειρίζεται το γκάζι και τις στροφές.

 

Στα φρένα

 

Ο Marquez έχει την ικανότητα να φρενάρει πολύ, πάρα πολύ αργά και να μπαίνει ομαλά στις στροφές.

 

Προσπεράσεις

 

Δυο είναι οι δάσκαλοι σπεσιαλίστες στο είδος: ο Marc και ο Vale.

 

Στο βρεγμένο

 

Θα πω τον Yonny Hernandez εδώ.

 

Εκκινήσεις

 

Εδώ μιλάμε για τον Dani Pedrosa, ο οποίος πάντα ξεκινά καλά. Δεν έχει σημασία από ποιά θέση θα ξεκινήσει στο σχηματισμό, μιας και στα πρώτα μέτρα πάντα θα κερδίζει θέσεις.

 

Ελαστικά Κατατακτηρίων

 

Ο Aleix Espargaro γνωρίζει πολύ καλά πως να τα εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο, όπως και οι Iannone και Petrucci. Αλλά όπως είπα, στον ένα γύρο ο Marc είναι ο πιο αποτελεσματικός και ο πιο γρήγορος απ’ όλους.

 

Διαχείριση ελαστικών στον αγώνα

 

Ο Dani και ο Jorge. Ο Marquez και ο Rossi είναι πιο επιθετικοί και τα φθείρουν περισσότερο. Νομίζω ότι κι εγώ είμαι αρκετά καλός σ’ αυτό. Με το τέλος των αγώνων είμαι ένας από τους αναβάτες τα ελαστικά των οποίων είναι σε καλή κατάσταση και μπορώ να είμαι γρήγορος στους τελευταίους γύρους.

 

Το καλύτερο σημείο αναφοράς

 

Για μένα, ο καλύτερος για να ακολουθώ είναι ο Marc. Έχουμε ίδιο στυλ και όποτε τον ακολουθώ τα πράγματα πάνε καλά. Αν διάλεγα απ’ όλους όσοι έχουν συμμετάσχει ποτέ στο Πρωτάθλημα, θα ήθελα να είμαι πίσω από τον Kevin  Schwantz.

 

Ο πιο εύκολος να ακολουθείς

 

Ο ομόσταυλός μου, ο Aleix. Έχει την ίδια μοτοσυκλέτα κι έτσι έχουμε την ίδια δύναμη. Επιπρόσθετα έχουμε και τις ίδιες γραμμές.

 

Ο πιο δύσκολος να ακολουθείς

 

Φέτος δυσκολεύτηκα να ακολουθήσω τις Yamaha των Rossi και Lorenzo, αλλά και αυτές των Pol Espargaro και Bradley Smith. Δεν φρενάρουν πολύ αργά, αλλά στις στροφές ήταν πολύ δυνατές.

 

Που πρέπει να βελτιωθείς;

 

Κυρίως στις εκκινήσεις και στους πρώτους γύρους του αγώνα. Εκεί είναι που έχω μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

 

Που πιστεύεις ότι ήσουν καλύτερος;

 

Στο τελευταίο κομμάτι των αγώνων. Διαχειριζόμουν καλά τα ελαστικά.

Επόμενο άρθρο »

Καλώς ήρθε το 2017!

« Προηγούμενο άρθρο

2015: Έξι άσχημες στιγμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα