• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
2015: Έξι άσχημες στιγμές
Τι δεν μας άρεσε στο περσινό Πρωτάθλημα
Νέα 31/12/2015 - 12:37

1. Απογοητευτικό τέλος στη σεζόν

 

Με βάση την εικόνα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, όλοι μας περιμέναμε πως και πως να δούμε την κατάληξη του πιο συναρπαστικού Πρωταθλήματος των τελευταίων ετών. Όμως αυτό που θέλαμε να δούμε, ήταν μια μάχη μέσα στην πίστα ανάμεσα στους δυο καλύτερους αναβάτες του 2015, τον Jorge Lorenzo και τον Valentino Rossi. Αντ’ αυτού είχαμε πολεμικό κλίμα, αλληλοκατηγορίες, τιμωρίες, προσφυγές κτλ.

 

2. Ο Marco Melandri

 

Πολλοί ήταν αυτοί που χάρηκαν με την επιστροφή του Marco Melandri στο MotoGP, ενός αναβάτη που είχε πάρει τον Τίτλο στα 250cc, είχε πέντε νίκες στη μεγάλη κατηγορία και είχε καταφέρει να τερματίσει δεύτερος τόσο στο MotoGP, όσο και στα SBK. Όμως αυτός που δεν χάρηκε ήταν ο ίδιος ο Ιταλός... οι οχτώ αγώνες που έδωσε με την Aprilia έμοιαζαν πιο πολύ με αγγαρεία για τον Melandri, ο οποίος αποδεσμεύτηκε από το πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του μετά το Assen, χωρίς να έχει καταφέρει να πάρει ούτε έναν βαθμό.

 

3. Η RC213V του 2015

 

Η RC213V του 2014 είχε πάρει τη νίκη στους 14 από τους 18 αγώνες της σεζόν και έμοιαζε ικανή να συνεχίζει να κυριαρχεί στη μεγάλη κατηγορία. Όμως αφενός τα προβλήματα της πρωτότυπης του ’15 και αφετέρου τα μεγάλα βήματα προόδου της Yamaha, την άφησαν στο περιθώριο το 2015. Από τα μέσα της σεζόν κι έπειτα είχε ουσιαστικά χάσει τις ελπίδες για Τίτλο, κατάφερε όμως να βελτιωθεί και πήρε εφτά νίκες μέχρι το τέλος. Είναι ακόμη νωρίς να την κρίνουμε για τη νέα σεζόν, το HRC όμως πρέπει να βρει λύσεις στον επιθετικό χαρακτήρα του περσινού μοτέρ για να επιβληθεί της εξαιρετικής Μ1.

 

4. Η Forward Racing

 

Δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του Giovanni Cuzari, ο οποίος κατά τη διάρκεια της σεζόν φυλακίστηκε για φοροδιαφυγή από τις Ελβετικές αρχές, ενώ και η ομάδα αναγκάστηκε να χάσει τον αγώνα στην Indy, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Στο Brno επανήλθε, αλλά με το τέλος της σεζόν έγινε γνωστό ότι δεν θα συνεχίσει στη μεγάλη κατηγορία το 2016. Παραμένει στη μεσαία κατηγορία, όπου και υπέγραψε τον ετεροθαλή αδελφό του Rossi, ενώ ξεκίνησε μια καινούργια συνεργασία με την MV Agusta στα SBK.

 

5. Ο τραυματισμός του De Angelis

 

Όλων η σκέψη «έτρεχε» στον Alex de Angelis, στον αναβάτη από το San Marino ο οποίος στο Motegi είχε μια τρομακτική πτώση με πολλούς τραυματισμούς σε όλο του το σώμα. Ο αναβάτης της IodaRacing πέρασε δυο εβδομάδες στην εντατική σε νοσοκομείο της Ιαπωνίας, χρειάστηκε να μπει σε τεχνητό κώμα, αλλά τελικά ξεπέρασε τους τραυματισμούς του και θέλει να είναι έτοιμος για το 2016!

 

6. Εκτός Ημερολογίου η Indy

 

Παρά τις πρόσφατες πληροφορίες ότι μπορεί τελικά να παραμείνει στο Ημερολόγιο Αγώνων - αν οι άνθρωποι του Brno δεν καταφέρουν να συνεργαστούν - η Indy επίσημα παραμένει εκτός Αγώνων για το 2016. Είναι κρίμα να χάνει το MotoGP μια ακόμη παρουσία στην Αμερική, ειδικά μιας και η Indianapolis είχε και αρκετά καλή παρουσία κόσμου κάθε χρόνο.

Επόμενο άρθρο »

Ο πιο καλός ο μαθητής!

« Προηγούμενο άρθρο

Ανασκόπηση 2015: Andrea Iannone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα