• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ανασκόπηση 2015: Dani Pedrosa
Αξιολογώντας τους δέκα καλύτερους της χρονιάς!
Νέα 30/12/2015 - 10:19

Μιλώντας για τον Dani Pedrosa, το μυαλό όλων των φίλων του MotoGP πηγαίνει στους πολλούς τραυματισμούς που έχουν ταλαιπωρήσει τον Ισπανό, έναν από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας που δεν έχει καταφέρει να πάρει τον Τϊτλο!

 

Κατά το παρελθόν οι τραυματισμοί του Dani ήταν πολλοί, όμως τις τελευταίες σεζόν το όνομά του έχει συνδεθεί με το arm-pump!

 

Το πρόβλημα στο χέρι του τον ταλαιπωρούσε όλο το 2013, μπαίνοντας στο χειρουργείο αρκετές φορές για να το διορθώσει την επόμενη χρονιά, χωρίς όμως επιτυχία.

 

Ο πρώτος αγώνας στο Qatar φέτος άφησε απογοητευμένο τον Pedrosa, ο οποίος κατά τη διάρκεια του χειμώνα πίστεψε ότι το arm-pump αποτελούσε παρελθόν.

 

Μετά το Qatar ο Dani αποφάσισε να μπει και πάλι στο χειρουργείο, αν και πολλοί γιατροί τον είχαν συμβουλεύσει να μην το κάνει κατά το παρελθόν.

 

Η επέμβαση - μια επαναστατική προσέγγιση χωρίς όμως βέβαια αποτελέσματα - ήταν επιτυχημένη και σταδιακά έβρισκε τον καλό του εαυτό.

 

Παρ’ όλα αυτά η επιστροφή του μετά από απουσία τριών Γύρων (Αργεντινή, Τέξας, Jerez) δεν ήταν ιδανική. Είχε μια πτώση στο Le Mans, επανήλθε στον αγώνα και πήρε την 16η θέση.

 

Στο Mugello ήταν τέταρτος και στην Catalunya ανέβηκε στο βάθρο, αποδεικνύοντας ότι όσο βελτιωνόταν η φυσική του κατάσταση κι έβρισκε τη χαμένη του αυτοπεποίθηση, θα ήταν υπολογίσιμος αντίπαλος στη συνέχεια.

 

Στους επόμενους Γύρους πρόσθεσε ακόμα ένα βάθρο στην Γερμανία, για να φτάσουμε στον εκπληκτικό του αγώνα στην Aragon! Εκεί, μέσα στην πατρίδα του, ο Pedrosa ένιωθε και ήταν δυνατός.

 

Χωρίς να έχει κατά νου το πρόβλημα στο δεξί του χέρι, ο Ισπανός άσος του HRC αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Valentino Rossi, στη μεταξύ τους μάχη για τη δεύτερη θέση!

 

Ο Dani εντυπωσίασε πάρα πολλούς - χωρίς να λείψουν οι επικρίσεις για το γεγονός ότι έκοψε βαθμούς από τον Ιταλό - μιας και κατά το παρελθόν ποτέ δεν είχε δείξει σημάδια ικανού αναβάτη στις μάχες σώμα με σώμα!

 

Όμως στην Aragon τα έβαλε με τον καλύτερο και τον κέρδισε πανάξια, κάνοντας ενδεχομένως τον καλύτερο αγώνα της ζωής του! Η συνέχεια μάλιστα ήταν αντάξια ενός Dani Pedrosa.

 

Ο Ισπανός κέρδισε άνετα στο Motegi, ακολούθησε μια πέμπτη θέση στον απίστευτο αγώνα του Phillip Island και στη συνέχεια ανέβηκε και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Μαλαισία.

 

Ο Pedrosa αδίκως από τους οπαδούς του MotoGP δεν έχει πάρει τα εύσημα που δικαιούται, όντας ένας αναβάτης - ο μόνος - που έχει αποδείξει ότι είναι σε θέση να υπερισχύσει και να πάρει νίκες απέναντι στους Rossi-Marquez-Lorenzo.

 

Δικαίως συγκαταλέγεται μέσα στους fantastic4 και η φετινή χρονιά απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι πρόκειται για έναν ταχύτατο οδηγό, γεμάτο πείσμα, δύναμη ψυχής και ικανότητα να μας ξαφνιάζει, όπως έκανε στην Aragon.

 

​Τελική βαθμολογία: 8/10

Επόμενο άρθρο »

Ανασκόπηση 2015: Andrea Iannone

« Προηγούμενο άρθρο

Vale-Marquez: Η δύναμη του χρήματος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA