• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Κοιτάζω μπροστά!
Δεν θα συνεχίσω να τροφοδοτώ αυτή την αντιπαλότητα
Νέα 18/12/2015 - 10:27

Πάνω από ένα μήνα μετά τη στέψη του ως Παγκόσμιου Πρωταθλητή για το 2015 στο MotoGP και μόλις τώρα ο Jorge Lorenzo αρχίζει να τελειώνει τις υποχρεώσεις του.

 

Μια από τις τελευταίες του ήταν η παρουσία του την Τετάρτη το πρωί στην Μαδρίτη, όπου και διαφήμισε τη συνέχεια (expansion) ενός δημοφιλούς παιχνιδιού για pc και κονσόλες.

 

Τα γεγονότα των τριών τελευταίων Γύρων του Πρωταθλήματος συνεχίζουν να απασχολούν, με τον Lorenzo όμως να μην θέλει να δώσει συνέχεια σε ό,τι έγινε.

 

«Συγγνώμη, αλλά δεν θα συνεχίσω να τροφοδοτώ αυτή την αντιπαλότητα. Κοιτάζω μπροστά, το 2016», είπε όταν τον ρώτησαν τη γνώμη του για την απόσυρση της έφεσης του Vale από το CAS.

 

Από την άλλη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμφιλίωσης με τον ομόσταυλό του, για τις σχέσεις των οποίων έχουν ακουστεί πάρα πολλά όλο αυτό το διάστημα.

 

«Δεν είχα χρόνο να μιλήσω μαζί του, αλλά φαντάζομαι ότι στο μέλλον θα βρεθεί ο χρόνος και θα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους αντιπάλους του στη μάχη για τον Τίτλο του 2016, ξεκινώντας πρώτα από τον Marc Marquez.

 

«Όταν ήρθε στην κατηγορία το 2013 ήταν μια ώθηση για όλους μας, όχι μόνο για το πόσο γρήγορος ήταν, αλλά και για τη νοοτροπία του που πάντα ήθελε να νικά».

 

«Ποτέ δεν συμβιβάζεται με τη δεύτερη θέση, ακόμα και σε πίστες που δεν του αρέσουν. Προτού έρθει, ο Stoner, ο Pedrosa κι εγώ προσπαθούσαμε να κερδίσουμε αγώνες που ξέραμε ότι ήμασταν δυνατότεροι και οι άλλοι θα συμβιβάζονταν με τη 2η ή 3η θέση».

 

«Η έλευσή του όμως μας ανάγκασε να κάνουμε το ίδιο όπως κι αυτός, να παλεύουμε για τη νίκη πάντα. Υπό αυτή το πρίσμα, μας άλλαξε όλων τη νοοτροπία».

 

Το 2015 ήταν η πρώτη χρονιά μετά από δυο συνεχόμενα Πρωταθλήματα, όταν και ο Jorge Lorenzo κατάφερε να κερδίσει τον Marquez κάνοντας ένα καταπληκτικό Πρωτάθλημα.

 

«Το 2014 ήταν δύσκολο και ειδικά στην αρχή γιατί δεν ήμουν σε καλή φυσική κατάσταση και το να πιστέψω και μόνο ότι θα μπορούσα να πάρω τον Τίτλο δεν ήταν εύκολο».

 

«Ωστόσο η πίστη, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία είναι μερικά από τα πλεονεκτήματά μου και με αυτά όπλισα τον εαυτό μου για ενάμιση χρόνο».

 

«Την επόμενη σεζόν πολλά θα αλλάξουν», πρόσθεσε. «Τα νέα ηλεκτρονικά δεν είναι τόσο εξελιγμένα σε σχέση με τα φετινά. Πρέπει να τα μάθουμε και να προσαρμοστούμε».

 

«Και τα ελαστικά θα είναι πολύ δύσκολα και θα επηρεάσουν την απόδοση των αναβατών. Στο τέλος όμως, πιστεύω ότι ο πιο γρήγορος και αυτός με το περισσότερο ταλέντο θα είναι στην κορυφή και το 2016».

 

«Ίσως όμως πλέον μπουν στη μάχη και περισσότεροι αναβάτες. Η Suzuki ήταν δυνατή στο τέλος και θα μπορούσε να πλησιάσει κι άλλο».

 

Τέλος, ο Lorenzo μίλησε και για τα μεγάλα πρόσφατα νέα της επιστροφής του Casey Stoner στην Ducati ως δοκιμαστής.

 

«Σίγουρα θα είναι πολύ ενθαρρυντικό να τον δούμε σε έκτακτη συμμετοχή σε κάποιους αγώνες. Νομίζω ότι αυτός είναι ο σκοπός τους».

 

«Πίστευα ότι τη φετινή χρονιά ίσως έκανε έναν αγώνα, αλλά στο τέλος και λόγω των συγκυριών δεν έκανε. Θα τον δούμε στο Phillip Island ή και αλλού και σίγουρα θα παλεύει μαζί μας για τη νίκη!»

 

«Έχω δεν ελάχιστους, αν όχι κανένα, με το φυσικό ταλέντο του Casey που είναι γρήγορος από την αρχή, πάνω σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα και ασχέτως καιρού».

 

«Θα ήταν πολύ ευχάριστα νέα αν επέστρεφε για μερικούς αγώνες. Το MotoGP είναι πολύ δύσκολο και πολλοί κυνηγούν τη νίκη, αλλά θα ήταν καταπληκτικό αν επέστρεφε».

Επόμενο άρθρο »

Ducati: Το πρώτο τεστ του Stoner

« Προηγούμενο άρθρο

Σαν να παίζεις Playstation!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα