• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Danny Kent: Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3
Ένα σύντομο αγωνιστικό βιογραφικό για τον Βρετανό
Νέα 09/11/2015 - 17:54

Οι Βρετανοί πανηγυρίζουν τον πρώτο τους Παγκόσμιο Τίτλο από το 1977 και τον Barry Sheene, μετά το τέλος του χτεσινού αγώνα της Moto3. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ένα σύντομο αγωνιστικό βιογραφικό του Danny Kent.

 

Ο Kent, όπως και οι περισσότεροι Βρετανοί, ξεκίνησε την καριέρα του στην Αγγλία με minimoto, προτού κάνει το βήμα για το Πρωτάθλημα Aprilia Superteen.

 

Σ΄αυτό το Πρωτάθλημα πολλοί αναβάτες έχουν «ψηθεί», όπως ο Casey Stoner, ο Bradley Smith και ο Cal Crutchlow.

 

Μετά από πολλές εγχώριες επιτυχίες, ο Kent ξεκίνησε να αγωνίζεται στη μικρή κατηγορία του Ισπανικού Πρωταθλήματος όπου και πήρε την ένατη θέση το 2008.

 

Στη συνέχεια δοκίμασε τις δυνάμεις του στο Red Bull Rookies Cup και το 2010 κέρδισε τα βλέμματα πολλών επικρατώντας στον πρώτο και τελευταίο αγώνα της σεζόν.

 

Στο ενδιάμεσο είχε προσθέσει άλλα πέντε βάθρα σε μια σεζόν που πήρε τη δεύτερη θέση, μόλις έξι βαθμούς πίσω από τον πρώτο.

 

Οι εμφανίσεις του στο Rookies Cup του έδωσαν το εισιτήριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την ίδια σεζόν. Ήταν στο Silverstone όταν ως έκτακτη συμμετοχή έκανε το ντεμπούτο του!

 

Σ’ εκείνο τον αγώνα αναγκάστηκε να αποσυρθεί, αλλά στους τελευταίους πέντε Γύρους της χρονιάς κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Isaac Vinales.

 

Η full σεζόν του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξεκίνησε το 2011 με την ομάδα του Aki Ajo, με ομόσταυλό του τότε τον Jonas Folger.

 

Ο Γερμανός τότε είχε την εργοστασιακή Aprilia στη διάθεσή του και παρά το ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε για τον Kent, εν τούτοις ο Βρετανός πέτυχε παρόμοια αποτελέσματα με τον ομόσταυλό του.

 

Το καλύτερό του αποτέλεσμα το 2011 ήταν μια τέταρτη θέση, ενώ θα ολοκλήρωνε το Πρωτάθλημα 11ος.

 

Την επόμενη σεζόν «γεννήθηκε» η κατηγορία Moto3 με τις τετράχρονες μοτοσυκλέτες και ο Kent έμεινε με την ομάδα του Ajo δείχνοντας εξαιρετική προσαρμοστικότητα.

 

Το πρώτο του βάθρο ήρθε στο δραματικό αγώνα του Assen, αν και η καλύτερή του στιγμή ήταν στο Motegi όταν και πήρε την παρθενική του νίκη! Τις διπλασίασε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στη Valencia.

 

Με αυτά το ελπιδοφόρα αποτελέσματα επιχείρησε την άνοδο στη μεσαία κατηγορία το 2013.

 

Όμως η πρώτη του παρουσία στην Moto2 αποδείχθηκε δύσκολη και το 2014 επέστρεψε στην Moto3 και στην ομάδα του Ajo, αλλά με Husqvarna (ουσιαστικά KTM).

 

Στην επιστροφή του στη μικρή κατηγορία πήρε την pole στην Ιαπωνία, έχοντας νωρίτερα ανέβει στο βάθρο της Τσεχίας και της Aragon.

 

Το 2015 η απόφασή του να πάει στη νεοσυσταθείσα ομάδα της Leopard Racing ήταν αποφασιστικής σημασίας, σε συνδυασμό με τη μοτοσυκλέτα της Honda.

 

Το πρώτο μισό ήταν φανταστικό για τον Danny Kent, ο οποίος πήρε πέντε νίκες σ’ αυτό το διάστημα, κυριαρχώντας απόλυτα στην κατηγορία.

 

Τα πράγματα δεν ήταν ίδια στο δεύτερο μισό. Ο Kent δυσκολεύτηκε πολύ και σταδιακά έχανε έδαφος πρώτα σε σχέση με τον Bastianini και μετά με τον Oliveira.

 

Ο τελευταίος μάλιστα τον πίεσε μέχρι τέλος, καλύπτοντας 104β από τους 110 που βρισκόταν μετά το τέλος του αγώνα στο Silverstone.

 

Ο Kent πάντως, που είχε την ευκαιρία να πάρει τον Τίτλο από το Motegi, κατάφερε να πάρει θέση στην 14αδα που του αρκούσε και πανηγύρισε τον πρώτο Τίτλο της καριέρας του.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Ήμουν καλύτερος σε όλα!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Δυνατός και του χρόνου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα