• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Αρκετά χαρούμενος...
Αρκετά ικανοποιημένος...
Νέα 06/11/2015 - 19:16

Ο ένας από τους δυο διεκδικητές του φετινού Τίτλου, ο Valentino Rossi, έκλεισε την πρώτη ημέρα στη Valencia στην 5η θέση και 0,364δ από τον μεγάλο του αντίπαλο.

 

Μπορεί ο Lorenzo να συνέχισε την εκπληκτική του παρουσία στο δεύτερο μισό της σεζόν - όταν και ήταν 1ος στις 8 από τις 9 Παρασκευές - αλλά για τον Rossi ήταν μια ασυνήθιστα καλή πρώτη ημέρα!

 

Ο Ιταλός, που συνεχίζει να έχει προβάδισμα εφτά βαθμών από τον Lorenzo στη βαθμολογία, ήταν μόνο μια φορά σε καλύτερη θέση από την 5η στις 9 Παρασκευές του δεύτερου μισού.

 

Οι χρόνοι του ήταν καλοί και αρκετοί από αυτούς στο 1:31, με τον Valentino να έχει αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας.

 

«Είμαι αρκετά χαρούμενος... αρκετά ικανοποιημένος, διότι ξεκινήσαμε καλά και δουλέψαμε πολύ σκληρά και βελτίωνα τους χρόνους μου σε κάθε έξοδο».

 

«Ειδικά με το φθαρμένο ελαστικό που είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτή την πίστα με δεδομένο ότι ο αγώνας είναι μεγάλος και τα ελαστικά γλιστράνε».

 

«Συνεχίσαμε καλά και το απόγευμα, ήμουν πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με το πρωί και βελτίωσα το χρόνο μου».

 

«Αποφασίσαμε να δουλέψουμε και με το σκληρό ελαστικό και ήμουν δυνατός. Ένιωθα καλά με τη μοτοσυκλέτα κι έκανα καλούς χρόνους».

 

«Έτσι το σκληρό μπορεί να είναι επιλογή ειδικά γι’ αυτόν τον αγώνα, μιας και ξεκινώντας από πίσω θα πρέπει να είμαι πολύ γρήγορος και στους 30 γύρους».

 

«Στο τέλος κάναμε ένα συγκριτικό με το μεσαίο, το οποίο σίγουρα είναι πιο γρήγορο και πιο εύκολο, ειδικά στους πρώτους γύρους».

 

«Η διαφορά δεν είναι μεγάλη, αλλά πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε γιατί το μεσαίο είναι λίγο πιο γρήγορο».

 

Την ώρα που κάποιες Honda παραπονιούνται για μπροστινό, ο Vale τονίζει ότι «...νιώθουμε καλά και με τα δυο ελαστικά».

 

Στη συνέχεια επανέλαβε την πρόθεσή του να πάρει μέρος κανονικά στις κατατακτήριες του Σαββάτου, αν και θα ξεκινήσει τελευταίος ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

 

«Θα μιλήσουμε με την ομάδα, αλλά νομίζω ότι θα κάνουμε κανονικά τις κατατακτήριες και αυτό γιατί δύσκολα θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τις ΚΑΤ2 για προσομοίωση. Θα έχει πολύ κίνηση».

 

Ποιό είναι το κλειδί του αγώνα της Κυριακής; «Τα πάντα εξαρτώνται από το ρυθμό μου», απαντά ο Valentino.

 

«Αν νιώθω καλά και δουλέψουμε σωστά με τις ρυθμίσεις τότε η δουλειά θα είναι πιο εύκολη».

 

«Ωστόσο η Valencia είναι δύσκολη πίστα για να προσπεράσεις διότι είναι στενή και στην ευθεία         δεν είμαστε τόσο γρήγοροι. Δεν έχουμε καλή τελική».

 

«Έτσι πρέπει να κατανοήσουμε σε ποια άλλα σημεία μπορούμε να κάνουμε προσπεράσεις και θέλουμε καλές ρυθμίσεις για τα φρένα στις στροφές».

Επόμενο άρθρο »

Iannone: Περίμενα να είμαι πιο κοντά

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Moto2: ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα