• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Δεν τον κλώτσησα!
Δεν ήθελα να πέσει και δεν τον χτύπησα
Νέα 26/10/2015 - 11:13

Ο Rossi αρνήθηκε ότι κλώτσησε τον Marc Marquez στο χτεσινό προτελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Μαλαισία.

 

Από την κάμερα φάνηκε ένα ανασήκωμα του αριστερού ποδιού του Vale στον έβδομο γύρο του αγώνα κι ενώ υπήρξε επαφή με τη μοτοσυκλέτα του 22χρονου.

 

Στη σκιά των δηλώσεων του Rossi την περασμένη Πέμπτη ότι ο Marc επίτηδες έκοψε το ρυθμό του στο Phillip Island για να τον καθυστερήσει και να βοηθήσει τον Lorenzo.

 

Από τα λόγια όμως, ο Valentino πέρασε - δυστυχώς - στις πράξεις όταν στον αγώνα της Μαλαισίας έκοψε επίτηδες κι έκλεισε τον αντίπαλό του κοιτώντας επιδεικτικά.

 

Ο Rossi παραδέχτηκε ότι το έκανε επίτηδες για να κόψει τον Marc και να μπορέσει να του ξεφύγει στη συνέχεια, ωστόσο αρνήθηκε ότι σκοπός του ήταν να ρίξει τον αντίπαλό του.

 

«Δεν ήθελα να πέσει ο Marc και δεν τον κλώτσησα. Από την κάμερα του ελικοπτέρου φαίνεται καλύτερα, διότι από τις άλλες φαίνεται σαν να τον κλώτσησα».

 

«Από το ελικόπτερο είναι ξεκάθαρο ότι ανοίγομαι. Δεν πήρα κανονικά τη στροφή. Ήθελα να πάω πάνω του, να καθυστερήσω και να τον κάνω να χάσει χρόνο».

 

«Κι αυτό επειδή ήταν το μόνο που μπορούσα να κάνω, διότι στα φρένα με νίκαγε, έκοβε στις στροφές και προσωπικά πιστεύω δεν άνοιγε το γκάζι στις ευθείες».

 

«Όταν έκοβα, έκοβα, έκοβα και πήγα να του κλείσω τη γραμμή ακουμπήσαμε. Μ’ ακούμπησε με το τιμόνι στο αριστερό πόδι και γι’ αυτό έπεσε».

 

«Αν το δείτε όμως καρέ-καρέ, όταν φεύγει το πόδι μου από το μαρσπιέ πέφτει ήδη. Αν ήθελα να τον κλωτσήσω μπορούσα να το κάνω 20-30 μέτρα πριν που ήδη ήμασταν κοντά».

 

«Ειδικότερα όμως, αν κλωτσήσεις έναν αναβάτη MotoGP δεν πέφτει διότι η μοτοσυκλέτα είναι βαριά κι έχει πολλή πρόσφυση».

 

«Απλά με ακούμπησε στο πόδι με το τιμόνι κι έπεσε και γι’ αυτό είμαι πολύ δυσαρεστημένος με την ποινή».

 

Όταν τον ρώτησαν γιατί κοίταξε τον Marc, τι ήθελε να του πει, απάντησε: «Τον κοίταξα 5-6 φορές στους πρώτους γύρους σαν να του έλεγα τι κάνεις πάλι; γιατί το κάνεις πάλι αυτό;»

 

Να σημειώσουμε ότι η Επιτροπή - βάσει κανονισμών - έκρινε ότι ο Valentino (όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε) έκοψε επίτηδες και μπήκε μπροστά από τον αντίπαλό του οδηγώντας ανεύθυνα.

 

Δέχτηκε τον ισχυρισμό του Vale ότι δεν ήθελε να ρίξει τον Marquez αλλά τον τιμώρησε με τρεις βαθμούς ποινής στην άδειά του επειδή δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στον αγώνα με αποτέλεσμα την πτώση συναθλητή του.

 

Σημαντικό είναι από την άλλη ότι οι αγωνοδίκες παραδέχτηκαν ότι ο τρόπος που οδηγούσε ο Marc ήταν προβοκατόρικος.

 

Ωστόσο, ενώ μέρος της ευθύνης (ηθικά) βαραίνει και τον 22χρονο, δεν τον τιμώρησαν διότι πρακτικά δεν έκανε κάτι αντίθετο στους κανονισμούς.

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Αυτό ήταν κακό για όλους

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Την χάρισαν στον Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα