• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Moto3: Ο Τίτλος θα κριθεί στη Valencia!
Κέρδισε ο Oliveira με τον Kent να τερματίζει 7ος
Νέα 25/10/2015 - 09:05

Όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στην πίστα της Valencia, όσον αφορά στο Πρωτάθλημα της Moto3.

 

Ο αγώνας στη Sepang ήταν ιδιαίτερος και πολύ απαιτητικός για τους αναβάτες της κατηγορίας, στις υψηλότερες θερμοκρασίες του 3ημέρου.

 

Από το ξεκίνημα ο Miguel Oliveira έδειξε δυνατός και πήρε κεφάλι στην κούρσα, την ώρα που η εκκίνηση για τον Kent ήταν εφιαλτική!

 

Ο Βρετανός είχε ήδη δεχτεί ποινή τριών θέσεων και αντί για έκτος θα ξεκινούσε στην ένατη θέση! Ωστόσο στους πρώτους γύρους έπεσε στην 16η!

 

Ο Kent έδειχνε να δυσκολεύεται, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να πλησιάσει το μπροστινό γκρουπ των εφτά αναβατών, εκμεταλλευόμενος και τις πτώσεις των μπροστά!

 

Εκεί ήταν δύσκολα τα πράγματα για τον Βρετανό, καθώς μπροστά του σ’ ένα σημείο έπεσαν οι δυο ομόσταυλοί του, ο Ono και ο Vazquez!

 

Την τελευταία στιγμή τους απέφυγε σ’ ένα περιστατικό πολύ δύσκολο για τον Βρετανό αναβάτη.

 

Έχοντας ξεπεράσει αυτό το σκόπελο, ο Kent έφτασε τους εφτά μπροστά, οι οποίοι μετά την πτώση του Bagnaia έμειναν έξι!

 

Το slipstreaming είχε την τιμητική του και στην πίστα της Sepang, με τις δυο μεγάλες ευθείες της πίστας να αποτελούν πρόσφορο έδαφος για προσπεράσεις.

 

Αυτό ακριβώς έγινε μέχρι το τέλος, όταν ο Oliveira βγήκε δεύτερος και πίσω από τον ομόσταυλό του, τον Brad Binder.

 

Ο Binder είναι γρήγορος και «έσπρωξε» τον Πορτογάλο - όπως το παραδέχτηκε και ο ίδιος - στο να πάρει το slipstreaming από τον Binder και να πάρει την πέμπτη φετινή του νίκη!

 

Ο Oliveira στους πέντε τελευταίους αγώνες έχει τρεις νίκες και δυο δεύτερες θέσεις, εκμεταλλευόμενος το καινούργιο πλαίσιο που έχει στη διάθεσή του από το καλοκαίρι.

 

Ο Binder έμεινε δεύτερος και ήταν πολύ χαρούμενος με το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο του και τέταρτο φετινό του.

 

Ο Ν.Αφρικανός συνεχάρη τον Oliveira και δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τον τελευταίο, ο οποίος με τη νίκη του αυτή διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες του για Τίτλο.

 

Πλέον ο Πορτογάλος βρίσκεται 24 βαθμούς πίσω από τον Kent, ο οποίος χρειάζεται μια 14η θέση στη Valencia για να εξασφαλίσει έναν δύσκολο όπως εξελίσσεται Τίτλο στην κατηγορία.

 

Στο βάθρο της Μαλαισίας ανέβηκε και ο Jorge Navarro, ο οποίος πάλεψε για τη νίκη στο γκρουπ των εφτά οδηγών η διαφορά των οποίων μεταξύ τους ήταν μόλις 0,590!

 

Ο Navarro, μετά τον τραυματισμό του στο Misano κάνει καταπληκτικούς χρόνους και για τον Ισπανό ήταν το τρίτο του βάθρο στους τέσσερεις τελευταίους αγώνες που είναι σταθερά μέσα στην τετράδα.

 

Αντίθετα ο Antonelli - μετά την παρένθεση και την 17η θέση στο Phillip Island - πήρε ένα ακόμα καλό αποτέλεσμα στο δεύτερο μισό της σεζόν.

 

Ο Ιταλός έχασε το τελευταίο σκαλί του βάθρου για 32 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ ένα δέκατο πιο πίσω τερμάτισε ο Romano Fenati για όγδοη φορά φέτος στην πεντάδα.

Επόμενο άρθρο »

Sepang Moto2: 8η νίκη για Zarco!

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang: Προβάδισμα για Marquez στο ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα