• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pedrosa: Δυνατότερη η Yamaha
Αλλά εμείς αρπάξαμε την ευκαιρία!
Νέα 11/10/2015 - 15:55

Πριν τον αγώνα της Κυριακής, λίγοι ήταν αυτοί που θα πίστευαν ότι ο Pedrosa θα μπορούσε να πάρει τη νίκη από τις δυο πολύ δυνατές Yamaha των Vale και Lorenzo.

 

Όμως ο Ισπανός άσος της Repsol έδωσε τα πρώτα δείγματά του στο πρωινό ζέσταμα, όταν στη βρεγμένη πίστα ήταν ο καλύτερος όλων!

 

Ο αγώνας κρίθηκε στη φθορά των ελαστικών και υπό αυτό το πρίσμα ο Dani έκανε την τέλεια διαχείριση, κάνοντας την επίθεσή του προς τα μισά του αγώνα και προσπερνώντας χωρίς δυσκολίες πρώτα τον Vale και μετά τον Lorenzo.

 

«Αποφάσισα να βγω με το μαλακό πίσω, αλλά στο γύρο παρατήρησης δεν είχα καλή αίσθηση», ξεκίνησε να λέει ο Pedrosa.

 

«Αναρωτήθηκα αν έπρεπε να αλλάξω στο σκληρό, αλλά ξεκίνησα μ’ αυτό και ήμουν πολύ προσεχτικός γιατί ήξερα ότι θα έπαιζε αυτό ρόλο στο τέλος».

 

«Εδώ υπάρχουν πολλές στροφές με πρώτη ή δευτέρα και πρέπει να επιταχύνεις δυνατά».

 

«Ο κινητήρας μας είναι νευρικός κι έτσι πρέπει να κρατάς τον έλεγχο και στην αρχή δεν μπορούσα να πιέσω πολύ και ήμουν πιο αργός».

 

«Οι χρόνοι μου δεν ήταν άσχημοι, αλλά οι δυο Yamaha ήταν σούπερ γρήγορες και δεν πίστευα ότι θα ήμουν σε θέση να καλύψω όλη αυτή τη μεταξύ μας διαφορά».

 

«Αργότερα, όταν άρχισαν να πέφτουν, εγώ έμεινα στους χρόνους μου. Δεν ήξερα αν είχαν πρόβλημα στο μπροστά ή στο πίσω, εγώ προσπάθησα να μην πιέσω τα λάστιχα και λίγο-λίγο κέρδιζα έδαφος από τον Dovizioso».

 

«Όταν τον πέρασα σκέφτηκα ότι μπορούσα το βάθρο, όχι όμως και να περάσω τον Lorenzo, τον οποίο σε πολλά σημεία της πίστας ούτε που τον έβλεπα».

 

Στο τέλος όμως, κρατώντας χαμηλά τους χρόνους του, κατάφερε να περάσει και τον Lorenzo για να πάρει την παρθενική του νίκη για το 2015, μέσα στην πίστα της ομάδας του, της Honda!

 

«Προσπάθησα να παραμείνω ψύχραιμος, να κάνω τον αγώνα μου και να παίρνω διαφορετικές γραμμές για να βγαίνω και στη βρεγμένη πλευρά της πίστας».

 

«Προς το τέλος, όταν ήμουν μπροστά, ήταν ωραίοι οι τελευταίοι γύροι γιατί έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία μου νίκη».

 

«Πέρα από τη νίκη όμως, το σημαντικό ήταν ότι το διασκέδασα κι ένιωθα καλά στον αγώνα και αυτό είναι το καλό του MotoGP: να το διασκεδάζεις, όπως στον προηγούμενο αγώνα με τον Valentino».

 

«Βελτιώνομαι, αλλά ξέρουμε καλά ότι στο στεγνό η Yamaha έχει πολύ καλύτερο ρυθμό σε σχέση με εμάς».

 

«Εκμεταλλευτήκαμε όμως τη βροχή και δώσαμε τη νίκη στην Honda, στον εντός έδρας αγώνα της».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Ποτέ δεν ένιωθα καλά

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Θα πιστεύω μέχρι τέλους!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα