• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pedrosa: Έτσι χάθηκε το βάθρο!
Δεν είδα την ταμπέλα της ομάδας 4 φορές!
Νέα 14/09/2015 - 11:43

Ο Dani Pedrosa έχασε κάθε ελπίδα για βάθρο στο χτεσινό αγώνα, όταν δεν είδε την πινακίδα της ομάδας του που του έλεγε να επιστρέψει στο γκαράζ, όχι μία αλλά τέσσερεις φορές!

 

«Πρώτα-πρώτα δεν μπορούσα να δω ότι είχε αρχίσει να στεγνώνει. Η άσφαλτος δεν σε βοηθούσε να δεις αν ήταν στεγνή η βρεγμένη», σχολίασε ο Dani απαντώντας σε ερώτηση γιατί άργησε τόσο να βγει στα pits.

 

«Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι δεν είδα την ταμπέλα για τέσσερεις συνεχόμενους γύρους! Μου έδειξαν «box» τέσσερεις φορές και δεν το είδα».

 

«Ήμουν πίσω από έναν άλλον και δεν μπήκε μέσα. Ούτε ο Rossi μπήκε, τον έβλεπα από τις οθόνες σε ένα-δυο στροφές. Τώρα βλέπω τους χρόνους κι έχανα 10δ στο γύρο. Για 4 γύρους είναι 40δ κι έτσι χάθηκε το βάθρο».

 

«Η ομάδα τα πήγε καλά, μου έδειξαν στην ταμπέλα να επιστρέψω και είχαν έτοιμη τη μοτοσυκλέτα. Ήταν λάθος μου εκείνη τη στιγμή. Ευχαριστώ την ομάδα που είχε δίκιο, δεν ακολούθησα τη σωστή στρατηγική», πρόσθεσε ο Pedrosa που τερμάτισε 9ος και 39δ πίσω από τον Marquez.

 

Στη συνέχεια επισήμανε ότι εν μέρει η όλη αναστάτωση που προκλήθηκε και τα λάθη που έγιναν, οφείλονταν στο γεγονός ότι δεν έχουν γίνει πολλοί αντίστοιχοι αγώνες στο παρελθόν.

 

«Έμοιαζε περισσότερο με αγώνα της Formula 1 και δεν έχουμε συνηθίσει τέτοιες καταστάσεις. Στην περίπτωσή μου δεν είδα την ταμπέλα. Πρέπει να το προσέξω στο μέλλον».

 

«Από την άλλη δεν είναι εύκολο να κάνεις ό,τι κάνουμε και να έχεις και το νου σου να βλέπεις τις ταμπέλες».

 

Υπάρχουν βέβαια και διαφορετικοί τρόποι επικοινωνίας ανάμεσα στην ομάδα και τον αναβάτη, πέρα από τις ταμπέλες. Ένας πιο σύγχρονος θα ήταν η ασύρματη επικοινωνία μέσα στο κράνος.

 

«Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τρόποι γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Πάντως είναι το ίδιο εύκολο αν κοιτάς απλά την ταμπέλα. Η ομάδα κάνει καλή δουλειά, εγώ δεν είδα την ταμπέλα. Έτσι έχουν τα πράγματα».

Επόμενο άρθρο »

Λάθος στρατηγική ο Dovizioso!

« Προηγούμενο άρθρο

Iannone: Καθυστέρησα αρκετά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα