• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Τρελό» στοίχημα για Smith!
Του χάρισε το 2ο βάθρο της καριέρας του
Νέα 14/09/2015 - 11:11

Ο Bradley Smith πήρε μια «τρελή» απόφαση στο χτεσινό αγώνα, μένοντας στην πίστα του Misano με τα σλικ από την αρχή, που τελικά απέδωσε καρπούς αν και ούτε ο ίδιος δεν το περίμενε!

 

Ο Βρετανός είχε πέσει ως και την 21η θέση με τα σλικ ελαστικά όταν η πίστα ήταν βρεγμένη. Στη συνέχεια όμως η αγωνιστική γραμμή στέγνωσε και ο Smith κατάφερε να ανακάμψει και να πάρει το 2ο βάθρο της καριέρας του, μετά το Phillip Island το 2014.

 

«Έμεινα έξω σε όλο τον αγώνα και δεν βγήκα στα pits ούτε μια φορά. Σίγουρα μια τρελή απόφαση, ακόμα κι εγώ το παραδέχομαι», σχολίασε με ειλικρίνεια ο Βρετανός που σήμερα πέτυχε και το καλύτερό του αποτέλεσμα στη μεγάλη κατηγορία (2ος).

 

«Έχασα στον πρώτο γύρο που ήταν να μπω στα pits - όταν έμπαιναν οι Marc, Vale και Jorge - και στον επόμενο γύρο φάνηκε ότι έβρεχε λιγότερο και τότε αποφάσισα να δω αν ήταν εφικτό να μείνω με τα σλικ».

 

«Είναι πολύ ιδιαίτερο το να είσαι 21ος σε ένα σημείο του αγώνα και στο τέλος να καταφέρνεις να τερματίζεις στη δεύτερη θέση».

 

«Όταν πήρα αυτή την απόφαση δεν σκέφτηκα ότι θα ήμουν στο βάθρο. Αυτές οι ευκαιρίες έρχονται πολύ σπάνια και όλοι οι δορυφορικοί δουλεύουμε πολύ σκληρά κάθε φορά, αλλά δεν έχουμε την ευκαιρία να είμαστε στο βάθρο».

 

Δεν έλειψαν και κάποιες δύσκολες στιγμές για τον Smith, ο οποίος «γύριζε» στη βρεγμένη πίστα με σλικ ελαστικά: «Σε κάποια σημεία ήταν τρομακτικά, αλλά μετά η πίστα άρχισε να στεγνώνει».

 

«Ήξερα ότι με τις δεδομένες συνθήκες και με τις θερμοκρασίες που είχαμε όλο το Σ/Κ ότι θα στέγνωνε, αλλά δεν ήξερα το πόσο γρήγορα θα στέγνωνε αυτή η πίστα! Ήταν δύσκολο να δεις ακριβώς που ήταν στεγνά».

 

«Όταν είσαι με τα σλικ όμως μπορείς εύκολα να καταλάβεις που έχει πρόσφυση και που δεν έχει».

 

Τέλος, όσον αφορά στον επόμενο αγώνα της Aragon, ο Smith πρόσθεσε: «Είναι καλό που η Yamaha έχει κάνει δοκιμές εκεί, διότι εδώ ξεκινήσαμε από λίγο πιο πίσω επειδή οι άλλοι είχαν κάνει κάποια τεστ».

 

«Ευελπιστούμε λοιπόν ότι θα πάρουμε κάποιες πληροφορίες από τους εργοστασιακούς και θα δούμε τι θα γίνει σε περίπου δυο εβδομάδες».

Επόμενο άρθρο »

Iannone: Καθυστέρησα αρκετά

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Δυο λάθη, αλλά δεν παραπονιέμαι!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα