• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Δυο λάθη, αλλά δεν παραπονιέμαι!
Εξηγεί ο Ισπανός τι πήγε στραβά στον σημερινό αγώνα
Νέα 13/09/2015 - 22:55

Η πρώτη φετινή πτώση του Jorge Lorenzo σε αγώνα ήρθε σήμερα στο Misano, με τον Ισπανό άσο της Yamaha να χάνει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του λίγο αφότου είχε μπει γι 2η φορά στα pits για να πάρει τη μοτοσυκλέτα του με τα σλικ ελαστικά.

 

«Ίσως να ερχόταν η νίκη αν έμπαινες στα pits και άλλαζες ελαστικά, αλλά αν έπεφτες στο βρεγμένο μπορεί και να έχανες το Πρωτάθλημα», ξεκίνησε να λέει ο Jorge Lorenzo.

 

«Γι’ αυτό ακριβώς, κι επειδή ήξερα ότι είμαι δεύτερος, περίμενα λίγο να δω τι θα κάνει ο Valentino διότι αν μπαίναμε και οι δυο στα pits μετά με τα σλικ ελαστικά θα μπορούσα να ήμουν γρηγορότερος απ’ αυτόν».

 

«Όμως αν έμπαινα στα pits πριν τον Rossi και μετά άρχιζε να βρέχει, μπορεί να έπεφτα και να τραυματιζόμουν, ή μπορεί να κέρδιζε και να έχανα τους 25β. Γι’ αυτό έμεινα. Ίσως έκανα λάθος. Το ένα από τα δυο σήμερα».

 

«Από την άλλη ενδεχομένως να έπρεπε να εμπιστευτώ αυτό που μου έλεγε η ομάδα στην ταμπέλα, που έβλεπε τους χρόνους και όλα. Αλλά τώρα είναι αργά και δεν έχει κανένα νόημα να παραπονιέμαι».

 

Εν τέλει ο Lorenzo μπήκε στα pits για δεύτερη φορά πριν τον Valentino και αν δεν έχανε τον έλεγχο λίγο αργότερα, θα μπορούσε να μείνει μπροστά από τον ομόσταυλό του.

 

«Το δεύτερο λάθος το έκανα μετά τη δεύτερη έξοδο στα pits. Ήταν δύσκολο να φέρω σε σωστή θερμοκρασία το ελαστικό και να συνηθίσω πάλι την αίσθηση του σλικ. Όταν με πέρασε γρήγορα ο Redding, έχασα την υπομονή μου».

 

«Πίστεψα σ’ εκείνο το σημείο ότι πήγαινα πολύ αργά κι έπρεπε να ανεβάσω το ρυθμό μου αλλιώς θα με προλάβαιναν όλοι. Γι’ αυτό και για λίγο ξέχασα ότι η 15 είναι αριστερή μετά από αρκετές δεξιές. Εκεί πρέπει να είσαι προσεχτικός ακόμα και στο στεγνό».

 

«Δεν σκέφτηκα αυτόν τον παράγοντα και μπήκα πιο γρήγορα και με το πίσω ελαστικό να μην έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία. Αυτό ήταν το λάθος μου. Αν ήμουν πιο υπομονετικός, η 2η ή η3η θέση θα ήταν δική μου».

 

Το θετικό για τον Lorenzo ήταν ότι οι ακτινογραφίες που έκανε μετά τον αγώνα δεν έδειξαν κάποιο κάταγμα στο δεξί του χέρι, ενώ και ο Valentino Rossi ναι μεν του ξέφυγε κατά 23β, αλλά πήρε την 5η θέση μόνο που είναι και η χειρότερή του τη φετινή σεζόν!

 

«Πρέπει να είμαστε θετικοί, δεν υπάρχει λόγος να παραπονιόμαστε ή να μετανιώνουμε για κάτι. Έκανα αυτά τα δυο λάθη και θα προσπαθήσω να μάθω από αυτά στο μέλλον. Τώρα είμαστε -23β αλλά πιο πριν είχαμε καλύψει διαφορά -29».

 

«Δεν αποκλείεται να συμβεί και πάλι αυτό ή μπορεί να κάνει λάθη ο Valentino. Σίγουρα θα έχει κάποια πίεση, διότι τώρα έχει πιο πολλά να χάσει απ’ ότι να κερδίσει. Εγώ αντίθετα έχω λιγότερα να χάσω».

 

«Στο στεγνό, για να είμαι ειλικρινής, νιώθω έτοιμος να παλέψω για τη νίκη σε όλες τις πίστες. Αλλά προφανώς και δεν χρειαζόμαστε άλλους αγώνες όπως σήμερα, ή του Silverstone. Αυτό είναι αλήθεια».

 

Τέλος αστειεύτηκε λέγοντας: «Σήμερα δεν ήταν η ημέρα μου. Έπαιζα νωρίτερα Formula 1 στο playstation και έμεινα από βενζίνη στον τελευταίο γύρο. Ούτε στο playstation δεν μπόρεσα να τερματίσω αγώνα!»

Επόμενο άρθρο »

«Τρελό» στοίχημα για Smith!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Θέλω να κλάψω...!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα