• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone ΕΔ2: Πήρε τη σκυτάλη ο Lorenzo
Άφησε 2ο τον Marquez, μόλις 10ος ο Rossi
Νέα 28/08/2015 - 18:30

Ανέτρεψε την κατάσταση ο Jorge Lorenzo και πήρε την πρώτη θέση από τον Marc Marquez στις ΕΔ2, έστω και για 33χιλ του δευτερολέπτου! Ευχάριστη έκπληξη ο εξαιρετικός Smith που παραλίγο να κάνει και τον καλύτερο χρόνο, αν και τελικά έμεινε τρίτος.

 

Το πρωί ο Lorenzo ήταν δεύτερος πίσω από τον Marquez, με τον τελευταίο να κάνει τεράστιες διαφορές από τον συμπατριώτη του στο δεύτερο και τρίτο κομμάτι της πίστας του Silverstone.

 

Το απόγευμα όμως ο Jorge μπήκε δυνατά και κατάφερε - μόλις στον δεύτερο γύρο του - να κατεβάσει τον πρωινό χρόνο του Marquez κατά έξι δέκατα. Στη συνέχεια κατέβηκε κι άλλα δυο δέκατα και δεν έχασε το προβάδισμα από το 5ο μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

 

Ο Smith από την πλευρά του σκόρπισε ενθουσιασμό στους συμπατριώτες του ξεκινώντας έναν πολύ γρήγορο τελευταίο γύρο   με στόχο την πρώτη θέση, αλλά στο τελευταίο κομμάτι «έδωσε» δυο δέκατα και δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη.

 

Κατεβάζοντας το χρόνο του περίπου 1,5δ ανάμεσα στις ΕΔ1 και ΕΔ2, ο Andrea Dovizioso έφερνε την GP15 του στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Dani Pedrosa, επικρατώντας του Iannone που ήταν ο πρώτος που έπεσε για τη μεγάλη κατηγορία.

 

Ο Iannone δεν είχε τίποτα το σοβαρό, όπως και η μοτοσυκλέτα του και επανήλθε στην πίστα αλλά ποτέ δεν βρήκε το ρυθμό που θα του επέτρεπε να κάνει κάτι καλύτερο από την 8η θέση την οποία τελικά κατέλαβε.

 

Μπροστά του βρίσκουμε τα αδέρφια Espargaro, με τον Aleix να παίρνει - για ένα δέκατο - την έκτη θέση από τον Pol. Στη δεκάδα και ο ανεβασμένος μέσα στην πατρίδα του Scott Redding, ο οποίος πήρε την ένατη θέση μπροστά από τον Rossi.

 

Ο Ιταλός βρίσκεται σε μια πίστα με άσχημη παράδοση στο παρελθόν και μόλις που κατάφερε να πάρει τη δέκατη θέση, κρατώντας πίσω του για 12χιλ  τον απογοητευμένο Danilo Petrucci που προσπάθησε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη λίγες ώρες αφότου υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Pramac.

 

Πάντως η δέκατη θέση του Valentino Rossi μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη, αν τελικά έχουμε βροχή αύριο το πρωί στην πίστα του Silverstone με κανέναν να μην μπορεί εκ του ασφαλούς να κάνει προβλέψεις για τον ασταθή αγγλικό καιρό.

Επόμενο άρθρο »

Silverstone Moto2: ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone Moto3: ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα