• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αγώνας-Εφιάλτης για Lorenzo!
Το μετάνιωσα που δεν είχα μικρότερο μεταξόνιο!
Νέα 14/07/2015 - 10:27

Το μόνο θετικό για τον Jorge Lorenzo, στο χτεσινό ένατο αγώνα της φετινής σεζόν, ήταν ότι επιβεβαίωσε το παρατσούκλι “por fuera” κάνοντας εκπληκτική εκκίνηση και περνώντας τις Honda ”από την εξωτερική” για να πάρει το προβάδισμα.

 

Αυτό και το γεγονός ότι έχασε μόνο τρεις βαθμούς σε σχέση με τον Valentino Rossi, σ’ ένα δύσκολο αγώνα για τον Ισπανό. Ο Lorenzo μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα μόνο για τέσσερεις γύρους και στη συνέχεια αρχικά τον πέρασε ο Marquez και λίγο αργότερα οι Rossi και Pedrosa.

 

Παρά τον πολύ καλό του ρυθμό το πρωί στο ζέσταμα, ο Ισπανός δεν πήρε τη σωστή απόφαση στις υψηλές θερμοκρασίες της ασφάλτου και σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των πρώτων.

 

«Σε μια δύσκολη πίστα για την πρόσφυση στο πίσω μέρος, κατάφερα να κρατηθώ μπροστά για μερικούς γύρους. Στο τέλος όμως, το μόνο καλό ήταν ότι έκανα καλή εκκίνηση και ότι έχασα μόνο τρεις βαθμούς», επιβεβαίωσε.

 

«Έκανα μόνο δυο καλούς γύρους και μετά άρχισα να χάνω το πίσω και είχα προβλήματα στο να σηκώνω τη μοτοσυκλέτα αλλά και στα φρένα. Το πίσω ελαστικό δεν υποστήριζε αρκετά το μπροστά για να σταματώ κι έπρεπε να φρενάρω όλο και πιο νωρίς».

 

«Αυτό με δυσκόλεψε για να κρατήσω το ρυθμό μου. Μετανιώνω που δεν δοκίμασα μια πιο “μικρή” (σ.σ. με μικρότερο μεταξόνιο) μοτοσυκλέτα στο ζέσταμα, κάτι που θα μου έδινε ενδεχομένως περισσότερη πρόσφυση πίσω».

 

«Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα είχα περισσότερη πρόσφυση στις στροφές, ακόμα κι αν έχανα λίγο όσον αφορά στην ευστάθεια στα φρένα. Πιθανότατα η άλλη μοτοσυκλέτα θα είχε λιγότερα προβλήματα με σπινάρισμα».

 

«Με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες στο ζέσταμα, δεν είχα θέμα πρόσφυσης και σίγουρα λιγότερο απ’ ότι στον αγώνα, όταν και δεν μπορούσα να φρενάρω όπως στο ζέσταμα. Το πίσω δεν υποστήριζε το μπροστά κι έτσι πίεζα πιο πολύ τα φρένα. Ήταν ένας αγώνας-εφιάλτης για εμένα».

 

«Κέρδισα τέσσερεις αγώνες όταν είχα καλή αίσθηση, αλλά στους δυο τελευταίους είχα άσχημη αίσθηση. Είναι θέμα χρόνου προτού φτάσουμε σε μια πίστα με ελαστικά που θα μας ταιριάζουν».

 

«Όταν συμβεί αυτό θα πρέπει να κερδίσουμε, να τερματίσουμε μπροστά από τον Valentino και τον Marc και να καλύψουμε τους βαθμούς που χάσαμε».

Επόμενο άρθρο »

«Πολύ σύντομα» το seamless της Suzuki!

« Προηγούμενο άρθρο

Εντός στόχων ο Iannone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα