• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Επιτέλους νίκη για Marquez!
Στην κορυφή ο Ισπανός, βάθρο για Pedrosa-Rossi
Νέα 12/07/2015 - 16:41

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Marc Marquez επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά μετά το Τέξας και μόλις για δεύτερη φορά το 2015!

 

Ο Ισπανός όλο το Σ/Κ είχε δείξει ότι ο ρυθμός του ήταν καλύτερος από των αντιπάλων του και σε μια πίστα που κυριαρχεί τα τελευταία πέντε χρόνια, πρόσθεσε ακόμα μια νίκη - την έκτη του - και μάλιστα πάλι από την pole position!

 

Είναι χαρακτηριστικό της κυριαρχίας του Marquez στο Sachsenring, ότι όχι μόνο κερδίζει από την pole position τα τελευταία έξι χρόνια, αλλά κάνει και τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα, κάτι που ισχύει και για φέτος.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήξερε «... από το ζέσταμα ότι ήμουν σε καλή κατάσταση. Επέλεξα το σκληρό ελαστικό γιατί ήθελα να έχω λίγο παραπάνω λάστιχο στο τέλος». Οι δυο εργοστασιακές Honda είχαν το σκληρό μπροστά, σε αντίθεση με τις Yamaha που είχαν το ασύμμετρο.

 

Η θερμοκρασία στην άσφαλτο ήταν η υψηλότερη όλο το τριήμερο, αλλά ούτε αυτό εμπόδισε τον Marquez να ξεπεράσει γρήγορα τη μέτρια εκκίνησή του και να περάσει τον Jorge Lorenzo που είχε βρεθεί προσωρινά πρώτος.

 

Από εκεί και πέρα άνοιξε τη διαφορά του και κανείς δεν τον απείλησε μέχρι το τέλος. Μια νίκη από τα παλιά για τον 22χρονο, μια νίκη που «... έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά. Ήταν καλός αγώνας, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά».

 

Πίσω του έγινε μια ωραία μάχη, τουλάχιστον μέχρι και λίγους γύρους πριν το τέλος. Τότε ήταν που ο Dani Pedrosa είχε το κάτι παραπάνω και πιέζοντας τη μοτοσυκλέτα του, κατάφερε να «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση.

 

Και για τον Pedrosa έχει περάσει καιρός από τότε που βρισκόταν στις μπροστά θέσεις, δίνοντας μάχες για τη νίκη. «Ήταν δύσκολος αγώνας. Είχα κάποια θέματα με τις ρυθμίσεις στη αρχή, αλλά στη συνέχεια - κι όταν έπεσε η στάθμη του καυσίμου - ήταν καλύτερα».

 

«Στη συνέχεια πίεσα και πέρασα τους Lorenzo και Valentino. Στο τέλος κράτησα το ρυθμό μου και πίεσα όσο μπορούσα για να καταφέρω να κρατήσω τη δεύτερη θέση», είπε ο Ισπανός άσος που πήρε το δεύτερο βάθρο του στους τρεις τελευταίους αγώνες.

 

Ο Valentino Rossi σήμερα έδειξε ότι όχι μόνο μπορεί να βρει λύσεις μέχρι και το ζέσταμα, αλλά ακόμα κι όταν έχει τελειώσει αυτό! Ο θρύλος των GP δεν ήταν καλός το πρωί, ωστόσο με την εκκίνηση του αγώνα έδειξε τις διαθέσεις και ξεπέρασε γρήγορα τις δυο Ducati μπροστά του.

 

Στη συνέχεια μπλέχτηκε στη μάχη της δεύτερης θέσης με τον Pedrosa από τον οποίο έχασε διότι, όπως είπε, ο Ισπανός «... πρέπει να είχε κάτι στο τσεπάκι του στο τέλος! Πίεσα όσο γινόταν και ήμουν στο όριο, αλλά ο Dani έκανε σ’ ένα σημείο μερικούς γρήγορους γύρους κι έφυγε».

 

«Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα σήμερα. Ξέραμε ότι η πίστα δεν ήταν καλή για τη μοτοσυκλέτα μας και γι’ αυτό το λόγο το βάθρο είναι ακόμα πιο σημαντικό για εμάς», σχολίασε ο Rossi που αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον Lorenzo στους 13β.

 

Από την πλευρά του ο Lorenzo δεν κατάφερε - με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά μετά την εκκίνηση - σε κανένα σημείο να ακολουθήσει το ρυθμό των τριών αναβατών μπροστά του και πρέπει να είναι πολύ απογοητευμένος με το σημερινό αποτέλεσμα.

 

Αν και το πρωί στο ζέσταμα έδειξε πολύ δυνατός κι έτοιμος να συνεχίσει το σερί των συνεχόμενων βάθρων που έχει, εν τούτοις ο αγώνας ήταν καταστροφικός για τον Ισπανό της Movistar Yamaha που προφανώς δεν είχε τις ρυθμίσεις για την αυξημένη θερμοκρασία της ασφάλτου σήμερα.

 

Ο Andrea Iannone ήταν η καλύτερη Ducati σήμερα, στην πέμπτη θέση, αν και τα +20δ από την κορυφή θα πρέπει να συνεχίζουν να προβληματίζουν τον Gigi DallIgna και τους ανθρώπους της ομάδας. Ο Dovi είχε μια πτώση κι εγκατέλειψε για τρίτη φορά στους τέσσερεις τελευταίους αγώνες.

 

Και πέρυσι ο Ιταλός άσος ήταν η καλύτερη Ducati - με την Pramac Racing τότε - με τη διαφορά του από την κορυφή να είναι και πάλι στα ίδια επίπεδα (+23δ). Οπότε η καινούργια GP15 δεν τα πήγε τόσο καλύτερα από την GP14.

 

Ακόμα ένας καλός αγώνας για τον Bradley Smith που ήταν ο καλύτερος δορυφορικός αναβάτης αφήνοντας και πάλι πίσω του τον Cal Crutchlow και μάλιστα με διαφορά πάνω από έξι δευτερόλεπτα.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Τώρα το διασκεδάζω πάλι!

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring Moto2: Παρθενική νίκη για Simeon!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα