• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring Moto2: Παρθενική νίκη για Simeon!
Δράμα στην τελευταία στροφή με πτώση για Rabat-Morbidelli!
Νέα 12/07/2015 - 15:43

Συναρπαστικός μέχρι τέλους ο αγώνας της Moto2 σήμερα, με τον Xavier Simeon να γράφει ιστορία και να κερδίζει για 83χιλ, ενώ δεν έλειψαν τα δράματα στην τελευταία στροφή, όταν έπεσαν οι Morbidelli και Rabat που πάλευαν για μια θέση στο βάθρο!

 

Ο Zarco είχε τον έλεγχο για το μεγαλύτερο διάστημα των 29 γύρων, αλλά στο τέλος ο Simeon ήταν οριακά ποιο γρήγορος και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, καθώς είναι η πρώτη νίκη της καριέρας του και η πρώτη για Βέλγο, μετά από 32 χρόνια! Παράλληλα, έγινε μόλις ο τρίτος Βέλγος που κερδίζει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

 

Από την πλευρά του ο Zarco δεν παράτησε τον αγώνα και διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τέλους, αλλά τελικά - όπως ιπποτικά παραδέχτηκε και στις δηλώσεις του - αναγκάστηκε να υποκλιθεί στην ανωτερότητα του αντιπάλου του.

 

Το ενδιαφέρον ήταν υψηλό μέχρι και την τελευταία στιγμή, όταν ο Tito Rabat είχε πλησιάσει τον Franco Morbidelli κι ετοιμαζόταν να του κάνει την επίθεση, έχοντας καλύψει μια μεγάλη διαφορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Αρχικά υπήρξε μια μικρή επαφή των δυο και στη συνέχεια ο Morbidelli προσπάθησε να κλείσει τη γραμμή του και να μείνει μπροστά από τον Rabat λίγο πριν τον τερματισμό. Εκείνη τη στιγμή έχασε τον έλεγχο και παρέσυρε μαζί του τον άτυχο Ισπανό, ο οποίος είχε σπάσει την κλείδα του σε προπόνηση στην Almeria πριν μια εβδομάδα.

 

Η πτώση των δυο έφερε στο βάθρο τον Alex Rins, ο οποίος παρακολουθούσε από κοντά τους δυο συναθλητές του. Έτσι, ο Ισπανός πήρε ακόμα μια τρίτη θέση, ανεβαίνοντας στο βάθρο για τέταρτη φορά φέτος.

 

Στην τέταρτη θέση ο Simone Corsi, ο οποίος συμπλήρωσε 200 GP στην καριέρα του, ενώ τόσο ο Ιταλός, όσο και ο Sam Lowes εκμεταλλεύτηκαν την πτώση των Rabat-Morbidelli και κέρδισαν θέσεις.

 

Ειδικά για τον Lowes ήταν ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα, μιας και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα μετά την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε δυνατά και από εκεί που πάλευε να κρατήσει την 7η θέση, τερμάτισε πέμπτος!

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring: Επιτέλους νίκη για Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring Moto3: Εύκολη νίκη για Kent

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα