• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Επιτροπή για την επαφή Rossi-Marquez
«Ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν»
Νέα 27/06/2015 - 18:09

Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνων και ο Mike Webb διέλυσαν τις όποιες αμφιβολίες μπορεί να υπήρχαν, αναφορικά με την επαφή του Marc Marquez με τον Valentino Rossi.

 

Το δίδυμο πάλευε για τη νίκη στον αγώνα του Assen, όταν στο τελευταίο εσάκι ο Marquez επιχείρησε να μπει από την εσωτερική του Vale και ακούμπησε τον Ιταλό άσο, αναγκάζοντάς τον να πάει ευθεία κι εκτός πίστας στην υπόλοιπη στροφή!

 

Πάντως όταν τους ρώτησαν και τους δυο, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, ποιός θα κέρδιζε αν δεν υπήρχε αυτή η επαφή, ο Valentino Rossi απάντησε: «... θυμάμαι ότι ήμουν μπροστά».

 

Για να πάρει την απάντηση αμέσως από τον Marquez: «... θυμάμαι ότι ήμουν από την εσωτερική!»

 

Η Επιτροπή φυσικά εξέτασε το συμβάν από «... όλες τις διαθέσιμες κάμερες και η απόφαση είναι ότι επρόκειτο για αγωνιστικό συμβάν. Κυρίως βασιστήκαμε στη λήψη από ελικόπτερο, που έδειξε ότι πάντα ο Valentino ήταν μπροστά».

 

«Έτσι, ο Valentino είχε το δικαίωμα να διαλέξει γραμμή. Ήταν μπροστά, δεν είχε χάσει τη θέση του. Όταν ο Marc ακούμπησε τον Valentino, ο τελευταίος έπρεπε να ανοιχτεί. Αυτά συμβαίνουν. Δεν μπορούσε να το αποφύγει».

 

Από την άλλη κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ενδεχομένως θα έπρεπε να τιμωρηθεί ο Marquez για επικίνδυνη οδήγηση, εξωθώντας εκτός γραμμής τον Vale με την επαφή.

 

«Εν τέλει κανείς δεν κέρδισε θέση και κανείς δεν είχε πλεονέκτημα. Μπήκαν και βγήκαν από τη στροφή στην ίδια θέση. Κανείς δεν κέρδισε κάτι. Τέλος», ήταν η απάντηση του Webb!

Επόμενο άρθρο »

2016: Χάνει τις παραχωρήσεις η Ducati!

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: Δραματικό φινάλε με νικητή τον Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα