• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Δραματικό φινάλε με νικητή τον Rossi!
Επικράτησε του Marc Marquez, στο βάθρο και ο Lorenzo
Νέα 27/06/2015 - 16:56

Ο Valentino Rossi κατάφερε να βγει αλώβητος από την επαφή που είχε με τον Marc Marquez στο τελευταίο εσάκι της πίστας και πανηγύρισε την τρίτη του φετινή νίκη!

 

Οι δυο τους είχαν ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους αναβάτες που ακολουθούσαν, χωρίς κανείς από τους δυο να καταφέρει να πάρει ένα ικανό προβάδισμα.

 

Ο Marquez, ο οποίος ήταν εμφανώς πιο άνετος πάνω στη μοτοσυκλέτα του με το περσινό πλαίσιο, έκανε την κίνησή του και πέρασε μπροστά στον 20ο γύρο, εκμεταλλευόμενος ένα μικρό λάθος του Rossi.

 

Χωρίς να καταφέρει να ξεφύγει από την Μ1 του Rossi, ο Marquez έχασε το προβάδισμα μετά από ένα καταπληκτικό πέρασμα από εσωτερική του Ιταλού στη δέκατη στροφή της πίστας!

 

Ο δραματικός αγώνας κρίθηκε στο διάσημο τελευταίο εσάκι της πίστας του Assen, με τον Marquez να δείχνει για μια ακόμη φορά ότι είναι ένας πάρα πολύ επιθετικός αναβάτης!

 

Χωρίς να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση, μπήκε πολύ δυνατά με τη μοτοσυκλέτα του στην εσωτερική του Rossi και ακούμπησε τον αντίπαλό του, στην τελευταία στροφή!

 

Ο Rossi - που ήταν μπροστά από τον αντίπαλό του - άνοιξε τη γραμμή του και βγήκε εκτός πίστας χωρίς όμως να πέσει! Ξαναμπήκε και πανηγύρισε την τρίτη του συνεχόμενη νίκη και 7η της Yamaha, που είναι νέο ρεκόρ για τον κατασκευαστή!

 

Ο Jorge Lorenzo φανερά δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει τους δυο αναβάτες, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος, κατάφερε να ανέβει όμως στο βάθρο με τη διαφορά του από τον Vale να είναι πλέον στους δέκα βαθμούς.

 

Για τον Ισπανό της Movistar Yamaha ήταν ένας δύσκολος αγώνας, μετά από τέσσερεις συνεχόμενες νίκες, ωστόσο κράτησε ως θετικό τους 16 βαθμούς που πήρε, χαρακτηρίζοντάς τους πολύ σημαντικούς για το Πρωτάθλημα.

 

Ο Marquez δήλωσε ότι «.... στην τελευταία στροφή γίνονται αυτά τα πράγματα. Προσπάθησα μέχρι το τέλος. Έκανα καλή δουλειά και είμαι χαρούμενος γιατί επέστρεψα στο βάθρο».

 

Την τελευταία φορά που ο Marquez είχε ανέβει στο βάθρο ήταν στην Jerez.

 

Ο μεγάλος νικητής, Valentino Rossi, ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στο Assen με εννέα πλέον νίκες, οι εφτά από τις οποίες στη μεγάλη κατηγορία. «Ήταν σημαντική νίκη σήμερα», σχολίασε.

 

«Ήμουν ανταγωνιστικός όλο το Σ/Κ. Ξεκίνησα από την pole position κι ένιωθα δυνατός αλλά δεν μπορούσα να ξεφύγω από τον Marquez. Η τελευταία στροφή είναι πάντα δύσκολη. Με ακούμπησε ο Marquez και χρειάστηκε να κόψω για να τερματίσω».

 

Ο Iannone πήρε μια εύκολη νίκη πάνω στην GP15 του, με τον Pol Espargaro να επικρατεί μιας δυνατής μάχης στην 5η θέση, μπροστά από τον Cal Crutchlow, τον Bradley Smith και τον Dani Pedrosa.

 

Ο τελευταίος τραυμάτισε ελαφριά το δάχτυλό του στο αριστερό του χέρι, μετά την πτώση που είχε στο ζέσταμα.

 

Οι αναβάτες της Suzuki Ecstar - οι μόνοι που επέλεξαν το μαλακό πίσω ελαστικό σήμερα - ο Aleix Espargaro και ο Maverick Vinales, ολοκλήρωσαν τη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Η Επιτροπή για την επαφή Rossi-Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Assen Moto2: Ψύχραιμα πήρε τη νίκη ο Zarco

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα