• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
2016: Χάνει τις παραχωρήσεις η Ducati!
Ύστερα από πιέσεις των Honda-Yamaha
Νέα 29/06/2015 - 11:46

Από το ξεκίνημα της περασμένης σεζόν, η Ducati - που δεν είχε νίκη στο Πρωτάθλημα από το 2010 - είχε το προνόμιο να χρησιμοποιεί τα πλεονεκτήματα της OPEN, χάνοντας στην πορεία μόνο δυο λίτρα καύσιμο.

 

Η αρχική συμφωνία ήθελε την Ducati να κρατά τις παραχωρήσεις και τη νέα σεζόν, το 2016, εκτός κι αν κατάφερνε μέσα στο 2015 να πάρει νίκη στο στεγνό.

 

Ωστόσο η ανταγωνιστικότητα της GP15 ήταν εμφανής από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν και τα αντίπαλα εργοστάσια πίεσαν για να αλλάξουν τα δεδομένα για τους κόκκινους.

 

Ενδεχομένως και αυτός να ήταν ένας από τους λόγους που ο Nakamoto εθεάθη να μπαίνει στο φορτηγό της Yamaha την Πέμπτη, πρώτη ημέρα του Grand Prix στην πίστα του Assen.

 

Όπως και να έχει τα πράγματα άλλαξαν και πλέον θα ισχύσουν από φέτος οι αλλαγές στη «βαθμολόγηση» των εργοστασίων, βάσει της οποίας θα χάνουν τα πλεονεκτήματά τους σταδιακά.

 

Έτσι, όποιος έχει έξι βαθμούς σε στεγνό ή βρεγμένο (3β για 1η θέση, 2β για 2η και 1β για 3η) θα χάσει τα πλεονεκτήματά του από το 2016. Η Ducati φυσικά έχει ήδη έξι βάθρα φέτος κι έχει περισσότερους από έξι βαθμούς.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Ο Marquez δεν μου έδωσε επιλογή!

« Προηγούμενο άρθρο

Η Επιτροπή για την επαφή Rossi-Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα