• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen Moto3: Ονειρικός αγώνας!
2η νίκη για Oliveira, τρομερός τερματισμός από τον Ajo!
Νέα 27/06/2015 - 15:37

Έναν συγκλονιστικό αγώνα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι της Moto3 και οι Ολλανδοί στις εξέδρες της πίστας του Assen!

 

Τα συνεχή προσπεράσματα ανάμεσα στους εφτά αναβάτες που είχαν ξεχωρίσει κρατούσαν την αγωνία στα ύψη μέχρι και το τελευταίο εσάκι της πίστας!

 

Σ’ εκείνο το σημείο ξεχώρισε ο Miguel Oliveira, ο οποίος για 66 χιλιοστά του δευτερολέπτου κατάφερε να πάρει τη δεύτερη φετινή του νίκη στο Πρωτάθλημα και 2η της καριέρας του!

 

Όλοι τους όμως ήταν υπέροχοι! Και ο φοβερός Fabio Quartararo που στους τελευταίους γύρους ανέβηκε κι έχασε για λίγο την πρώτη του νίκη, αλλά και ο πάντα δυνατός Danny Kent που συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών!

 

«Ήταν δύσκολος αγώνα, δυσκολευόμουν ακόμα και στο slipstreaming λόγω του αέρα, αλλά τελικά πήραμε το βάθρο και είμαι πολύ χαρούμενος», σχολίασε ο Kent ο οποίος αύξησε τη διαφορά του από τον Bastianini στους 57 βαθμούς.

 

«Γενικά περίμενα ο αγώνας να ήταν πιο γρήγορος σε ρυθμό. Ήθελα να κερδίσω αλλά και το βάθρο ήταν καλό», τόνισε ο Fabio Quartararo από την πλευρά του που επέστρεψε στο βάθρο μετά το GP της Αργεντινής.

 

«Υπερασπίστηκα με επιτυχία τη θέση μου στο τελευταίο εσάκι και πήραμε τη δεύτερη νίκη στο Πρωτάθλημα», σχολίασε ο Miguel Oliveira, που πρόσθεσε άλλους 25 βαθμούς στο ενεργητικό του.

 

Πέρα από τους τρεις πρώτους, καταπληκτικοί ήταν και οι πιο πίσω, με τον Jorge Navarro να κάνει απίστευτο αγώνα και να πετυχαίνει το καλύτερό του αποτέλεσμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

 

Ο Ισπανός ήταν πολύ δυνατός στους τελευταίους γύρους και μάλιστα στον 16ο γύρο, από τους 22 του αγώνα, ο Navarro έκανε ρεκόρ πίστας με 1:42,135 (!) χωρίς όμως να καταφέρει να ανέβει ούτε στο βάθρο.

 

Οι πρώτοι έξι άλλαζαν θέσεις σχεδόν σε κάθε στροφή του αγώνα, προσφέροντας μαγευτικό θέαμα στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

 

Ο Fenati και η KTM του ήταν μπροστά για αρκετά λεπτά στον αγώνα, με τις διαφορές των πέντε πρώτων να είναι μόλις στο ένα τέταρτο του δευτερολέπτου! Ο αναβάτης του Valentino Rossi έμεινε μπροστά από τον Enea Bastianini που και αυτός υπήρχαν στιγμές που οδηγούσε την κούρσα.

 

Ο έβδομος της παρέας ήταν ο Brad Binder που δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει τους υπόλοιπους αναβάτες μπροστά του, χωρίς όμως να καταφέρουν να του ξεφύγουν. Ο ρυθμός του N. Αφρικανού μόνο κακός δεν ήταν, αφήνοντας 20δ πίσω του τον 8ο!!

 

Ο αγώνας δεν θα μείνει στην ιστορία μόνο για το τρομερό θέαμα και τις αδυσώπητες μάχες των οδηγών της Moto3, αλλά και για το μοναδικό τρόπο με τον οποίο τερμάτισε τον αγώνα ο Niklas Ajo!

 

Ο Φιλανδός - στον τελευταίο γύρο και λίγο πριν βγει στην ευθεία - είχε ένα μικρό highside που τον πέταξε από τη μοτοσυκλέτα του, χωρίς όμως να αφήσει τα χέρια του από το τιμόνι!

 

Με το σώμα του εκτός μοτοσυκλέτας και τα γόνατά του να σέρνονται στην άσφαλτο, άνοιξε τη γραμμή του, βγήκε στο χορτάρι αλλά ξαναμπήκε στην πίστα και πέρασε - γονατιστός - τη γραμμή τερματισμού στην 17η θέση!

 

Άτυχη η Maria Herrera, η οποία θα μπορούσε να πάρει την καλύτερη θέση της καριέρας της (στη δεκάδα) καθώς οδηγούσε τη μάχη του δεύτερου γκρουπ από την 8η θέση, όταν ο Antonelli έχασε τον έλεγχο στα φρένα και την παρέσυρε στην πτώση.

Επόμενο άρθρο »

Assen Moto2: Ψύχραιμα πήρε τη νίκη ο Zarco

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: Πολύ δυνατός στο ζέσταμα ο Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα