• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το MotoGP στην Ινδία;
Αυτό επιδιώκει ο CEO της Dorna
Νέα 03/02/2015 - 16:13

Ο Carmelo Ezpeleta, CEO της Dorna, θέλει να φέρει το μαγικό κόσμο του MotoGP στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μοτοσυκλέτας στον κόσμο: στην Ινδία!

 

Ο Ισπανός ισχυρός άνδρας της Dorna, χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη χώρα «...πολύ, πολύ σημαντική» για το άθλημα και θέλει μέσα στα επόμενα χρόνια να φέρει ένα GP στην Ινδία. Προσφάτως η F1 είχε διεξάγει αγώνες στη χώρα, από το 2011 ως το 2013, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό πέρυσι εξαιτίας τόσο φορολογικών, όσο και γραφειοκρατικών λόγων.

 

Ο Ezpeleta πάντως, θεωρεί ότι το MotoGP θα αποτελέσει μια περισσότερο ελκυστική πρόταση για τους Ινδούς. «Είναι διαφορετικό σε σχέση με την F1. Οι μοτοσυκλέτες είναι πολύ δημοφιλείς στην Ινδία και πολύ πιο κοντά στον καθημερινό άνθρωπο», σχολίασε στο Reuters.

 

«Εδώ θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε άλλα θέματα, όπως το ότι δεν έχουμε κάποιο εγχώριο μέσο να προωθήσει το γεγονός. Ωστόσο το κόστος για έναν αγώνα MotoGP είναι σημαντικά λιγότερο σε σχέση με το αντίστοιχο της Formula 1 κι έχουμε έναν κατασκευαστή, την Mahindra, που αγωνίζεται στην Moto3».

 

Στη συνέχεια εξήγησε ποια τρία πράγματα πρέπει να υλοποιηθούν, για να διεξαχθεί με επιτυχία ένα Grand Prix στην Ινδία.

 

«Πρώτον, ένας κατασκευαστής πρέπει να είναι μέρος της συμφωνίας και σ’ αυτό το κομμάτι έχουμε την Mahindra. Δεύτερον πρέπει να έχουμε Ινδούς αναβάτες κάτι που δυστυχώς τώρα δεν ισχύει, αλλά γι’ αυτό το λόγο υπάρχει το Asian Talent Cup και τρίτον πρέπει να έχουμε Grand Prix».

 

«Θεωρώ ότι είμαστε στο σωστό δρόμο για να έχουμε επιτυχία στην Ινδία, αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο από την αρχή. Έχουμε μεγάλη ζήτηση για Grand Prix σε όλο τον κόσμο και ειδικά από την Ασία και μιλάμε με διάφορες χώρες», ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο Ezpeleta.

Επόμενο άρθρο »

Sepang 1: Οι χρόνοι στις 14:00

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Τα χρώματα της Aruba Ducati!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα