• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η «Ομάδα της Rufea»
Που σάρωσε τα πάντα στο MotoGP!
Νέα 24/11/2014 - 11:37

Τα αδέλφια Marquez και ο πολύ καλός τους φίλος, Tito Rabat, σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους φέτος, κατακτώντας τους Παγκόσμιους Τίτλους τόσο στη μεγάλη κατηγορία, όσο και στις Moto2 και Μοτο3!

Μάλιστα, η φετινή σεζόν θα μείνει αξέχαστη στους αδελφούς Marquez, καθώς έγιναν τα μόνα αδέλφια στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που καταφέρνουν να πάρουν τον Παγκόσμιο Τίτλο την ίδια χρονιά, σε δυο διαφορετικές κατηγορίες!

Ο συνεκτικός δεσμός και των τριών αναβατών είναι γνωστός στους περισσότερους οπαδούς του MotoGP. Οι τρεις τους αρχίζουν και γίνονται περισσότερο γνωστοί ως η «Ομάδα της Rufea», μια ονομασία που πήραν από την ομώνυμη αγαπημένη τους χωμάτινη πίστα, που βρίσκεται κοντά στη γενέτειρα των Marquez, την Cervera.

«Όταν βγάζαμε τις φωτογραφίες ως Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, το συναίσθημα ήταν υπέροχο, διότι νοιώθαμε σαν να είχαμε γυρίσει από προπόνηση οι τρεις μας και βγάζαμε φωτογραφία», σχολίασε ο Marc Marquez.

«Ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Δεν το περιμέναμε. Πρώτος στόχος και για τους τρεις μας ήταν να κερδίσουμε μερικούς αγώνες φέτος, ειδικά για τον αδερφό μου και τον Tito. Αλλά ξεκίνησαν δυνατά και είμαι χαρούμενος γι’ αυτούς. Φυσικά και χαίρομαι για τον αδερφό μου, αλλά και για τον Tito διότι είναι σαν ένα ακόμα μέλος της οικογένειάς μας», πρόσθεσε.

Την επόμενη σεζόν θα είναι αδύνατον να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο, μιας και ο Alex Marquez με τον Tito Rabat θα είναι αντίπαλοι στη μεσαία κατηγορία.

«Τη νέα σεζόν θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ο Tito θα παλεύει για νίκες, είναι το φαβορί της κατηγορίας και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον Τίτλο του. Ο αδερφός μου έχει να μάθει πολλά και η πρώτη του χρονιά στη Moto2 θα είναι δύσκολη».

«Τίποτα δεν θ’ αλλάξει μεταξύ μας όμως, μιας και θα συνεχίσουμε να προπονούμαστε μαζί το χειμώνα, ενώ στο Πρωτάθλημα του χρόνου ο Tito θα βοηθά τον αδερφό μου μέσα στις πίστες!», αστειεύτηκε ο Marc.

Στη συνέχεια μίλησε για την πίεση που έχει ο μικρότερός του αδερφός, καθώς πολλοί αναμένουν να βαδίσει στα χνάρια του ίδιου.

«Μερικοί νομίζουν ότι έχει πλεονέκτημα επειδή είναι αδερφός μου, αλλά για εμένα συμβαίνει το αντίθετο. Έχει το μειονέκτημα γιατί νοιώθει πίεση και όλοι περιμένουν από αυτόν. Η πίεση ειδικά στη Βαλένθια ήταν τεράστια, διότι όλοι έλεγαν ο αδερφός σου είναι Πρωταθλητής, ο Tito είναι Πρωταθλητής».

«Το βασικό είναι ότι έχει την καριέρα του και τώρα πήρε τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν και γιατί όχι μια ημέρα να είμαστε στην ίδια κατηγορία, ή ακόμα και στην ίδια ομάδα! Ποτέ δεν ξέρεις. Αν θέλεις να φτάσεις στη MotoGP πρέπει να δείξεις ένα επίπεδο και να αγωνίζεσαι για εσένα, όχι επειδή σε σπρώχνει άλλος».

Για τον Alex Marquez μίλησε και ο θρύλος Valentino Rossi: «Ο Alex απέδειξε φέτος ότι είναι εδώ όχι επειδή είναι ο αδερφός του Marc. Είμαι πολύ καλός φίλος με τον Jack Miller, αλλά στους τελευταίους αγώνες μου άρεσε πολύ ο μικρότερος Marquez».

«Οι συνθήκες ήταν στο κόκκινο, αλλά πάντα διατηρούσε τη ψυχραιμία του στη μάχη με τον Jack κι έκανε ό,τι έπρεπε για να πάρει τον Τίτλο. Θεωρώ ότι στο μέλλον θα αποτελέσει ακόμα έναν δυνατό αντίπαλο κι εύχομαι να είμαι στο MotoGP όταν θα κάνει το βήμα», πρόσθεσε ο Vale.

Επόμενο άρθρο »

Τα τελευταία τεστ του 2014

« Προηγούμενο άρθρο

Ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο για σας...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα